SOS: Aδεια τα ράφια των φαρμακείων από 80 σκευάσματα

Περισσότερα από 80 φαρμακευτικά σκευάσματα λείπουν από τις 20 Δεκεμβρίου έως σήμερα από τα ράφια των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας πολλά προβλήματα στους ασθενείς.

Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), πρόκειται κυρίως για αντιβιοτικά, παιδικά εμβόλια, ινσουλίνες, φάρμακα για το αναπνευστικό, τον διαβήτη, την υπέρταση, τις καρδιοπάθειες και ουρολογικά.

Oπως τονίζει ο πρόεδρος του ΦΣΘ Κυριάκος Θεοδοσιάδης, η έλλειψη φαρμάκων είναι μόνιμο φαινόμενο, με υφέσεις και εξάρσεις. Eτσι, οι φαρμακοποιοί αναζητούν εναγωνίως φάρμακα από άλλες περιοχές εντός της πόλης ή και από άλλους νομούς.

Επιστολή

Να σημειωθεί ότι ο ΦΣΘ απέστειλε στις 19 Ιανουαρίου επιστολή στον ΕΟΠΥΥ ζητώντας την παράταση ισχύος των φαρμακευτικών συνταγών, για την οποία όμως δεν έλαβε καμία απάντηση.

Στην επιστολή ο ΦΣΘ επισήμαινε: «Πολλά σκευάσματα εισάγονται στη χώρα μας σε δραματικά μειωμένες ποσότητες για διάφορους λόγους. Η κατάσταση αυτή προκαλεί ανυπέρβλητα εμπόδια στην εξυπηρέτηση των ασθενών, καθώς είναι πολύ συχνές οι περιπτώσεις κατά τις οποίες, εξαιτίας της αδυναμίας έγκαιρης εύρεσης πολλών σκευασμάτων από τα φαρμακεία, οι συνταγές λήγουν χωρίς να εκτελεστούν. Συνέπεια αυτού είναι η μεγάλη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων».

Φανή Χαρίση

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα