Από κόσκινο όλες οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για να σωθεί η ΔΕΗ

Θα επανεξεταστεί σε ποιους θα κόβεται το ρεύμα, με στόχο να εντοπιστούν όσοι σκόπιμα είναι κακοπληρωτές!

Aλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μελετά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) με στόχο να περιοριστούν οι τεράστιες ληξιπρόθεσμες οφειλές, ύψους άνω των 2,2 δισ. ευρώ, προς τη ΔΕΗ. Στόχος είναι να εφαρμοστούν ουσιαστικά οι διακοπές ηλεκτροδότησης στους λεγόμενους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» και σε όσους δεν πληρώνουν επειδή καλύπτονται από το άτυπο όριο των 1.000 ευρώ. Στην αγορά υποστηρίζουν ότι και στην ηλεκτρική ενέργεια πρέπει να αρχίσει να ισχύει ό,τι ισχύει και με τις τηλεπικοινωνίες.

Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Η ΔΕΗ ζητεί τη συνδρομή της ΡΑΕ ώστε να μπορεί να ξεψαχνίσει τους καταλόγους με τους κακοπληρωτές και να εντοπίσει ποιοι πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν και ποιοι είναι απλώς «στρατηγικοί κακοπληρωτές». Ζητεί, επίσης, να μπορεί να κόψει το ρεύμα σε αυτούς τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές».

Συμφώνησε

Η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας φέρεται ότι έχει συμφωνήσει στην επανεξέταση του πλέγματος προστασίας που ισχύει για τους οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας που εντάσσονται στο λεγόμενο Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).
Η ΡΑΕ έχει ζητήσει από τη ΔΕΗ να της δώσει τα στοιχεία που αφορούν τόσο τους ευάλωτους πελάτες που τιμολογούνται με το ΚΟΤ και υπολογίζονται σε 500.000 με 600.000 όσο και για εκείνους που έχουν υπαχθεί στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ανθρωπιστικής κρίσης με δωρεάν ρεύμα. Ετσι θα εξετάσει τα κριτήρια υπαγωγής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις αλλά και τη λίστα των οφειλετών της ΔΕΗ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν χρειάζονται προσαρμογές στις προϋποθέσεις και στους όρους.

Στο Μητρώο Ευάλωτων Πελατών μπορούν να ενταχθούν οικιακοί πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας και μόνο για την κατανάλωση της κύριας κατοικίας, αν έχουν χαμηλό εισόδημα ή είναι τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία, άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης και υπερήλικες, με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια και συγκεκριμένα όρια τετραμηνιαίας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για κάθε κατηγορία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα