Στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7

Μπορεί να πέρασαν 36 χρόνια αλλά κανείς δεν τους ξέχασε. Τη μνήμη των 21 θυμάτων της θύρας 7, που έχασαν άδικα τη ζωή τους στις 8 Φεβρουαρίου 1981 στα σκαλοπάτια του παλιού Καραϊσκάκη, τίμησαν οι φίλοι του πειραϊκού συλλόγου. Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Ατρόμητος οι παίκτες των δύο ομάδων άφησαν λουλούδια μπροστά στη σημερινή θύρα 7, ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή.

Η ΑΕΚ, από τη μεριά της, ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία από την κατάθεση στεφάνου των φιλάθλων της στο πρώτο μνημόσυνο της τραγωδίας (αφού μεταξύ των νεκρών ήταν και ένας οπαδός της), τονίζοντας: «Χρέος όλων να κάνουμε το παν για να μη θρηνήσουμε ποτέ ξανά νεκρούς σε ελληνικό γήπεδο. Αιωνία η μνήμη των 21 αθώων θυμάτων». Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ευχήθηκε «ποτέ ξανά θύματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο», ενώ ξεχωριστό ήταν και το μήνυμα του Πανσερραϊκού, το οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Χρωστάμε σε αυτές τις 21 ψυχές να δώσουμε επιτέλους σε αυτό το πανέμορφο παιχνίδι την ομορφιά και τη χαμένη του χαρά πίσω. Είναι δικιά μας ευθύνη… Ολων μας… Αλλιώς όλα αυτά τα στεφάνια που αφήνουμε κάθε χρόνο τέτοια μέρα το μόνο που κάνουν θα είναι να χτίζουν ένα βουνό υποκρισίας που μια μέρα θα μας πλακώσει όλους. Συλλυπητήρια στις οικογένειες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα