Ετοιμόρροπα Σκόπια και ενδοτική πολιτική

Η ζωή ανταμείβει τους τολμηρούς, τους υπομονετικούς και τους επίμονους. Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι οι υποχωρητικοί, οι αναποφάσιστοι, οι μη έχοντες εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, οι τρέσαντες, συντρίβονται από τις μυλόπετρες των εξελίξεων και το όνομά τους συνδέεται με το όνειδος της δειλίας.

Οι Αρμένιοι επιμένουν εδώ και περίπου έναν αιώνα να αγωνίζονται για την αναγνώριση της Γενοκτονίας τους από τους Τούρκους. Τα καταφέρνουν. Πολλές χώρες έχουν προβεί στην αναγνώριση της γενοκτονίας.

Ο εβραϊκός λαός ξεριζώθηκε από την εστία του για σχεδόν δύο χιλιετίες. Ομως, επέμεινε και έφτιαξε κράτος. Επίσης, δεν έχει πάψει στιγμή να δίνει σκληρό αγώνα για τη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος. Οι Εβραίοι, ως σύνολο, δεν έχουν σταματήσει να υπενθυμίζουν στην παγκόσμια κοινότητα το τερατώδες έγκλημα των Γερμανών σε βάρος τους. Και αυτοί δικαιώνονται για την επιμονή τους και έτσι τιμούν το αίμα και τη μνήμη των προγόνων τους.

Από την άλλη, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πολιτικών ανυπομονεί να ξεπουλήσει τα εθνικά μας δίκαια και να υποχωρήσει ενώπιον κρατών-νάνων, όπως είναι τα ετοιμόρροπα Σκόπια.

Συζητούν να τους δώσουν δικαιώματα επί του ιερού ονόματος της Μακεδονίας, ενώ αυτό το κρατίδιο είναι έτοιμο να καταρρεύσει. Στη «δημοκρατία» δημοσιεύτηκε σε πρωτοσέλιδο θέμα η είδηση ότι ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής (και εκ των συνομιλητών του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ) Ντάνα Ροραμπέικερ δήλωσε στο αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Vision Plus ότι «η δημιουργία του κράτους των Σκοπίων τελικά απέτυχε και αυτή τη στιγμή υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να διαλυθεί και τα εδάφη του να μοιρασθούν πρωτίστως ανάμεσα στο Κόσοβο και στη Βουλγαρία. Η γνώμη μου είναι ότι τα Σκόπια δεν είναι κράτος. Λυπάμαι, αλλά δεν είναι κράτος».

Αυτές οι δηλώσεις του κ. Ροραμπέικερ δικαιώνουν όσους έλεγαν ότι το κρατίδιο των Σκοπίων ήταν μια κατασκευή των ΗΠΑ, που στήθηκε πρόχειρα και μπορεί να διαλυθεί εύκολα. Επίσης, ακυρώνουν τα φληναφήματα των ελληνόφωνων πολιτικών που ζουν για να μειοδοτούν…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα