Προκαλεί πάλι ο Γαβρόγλου για τα σεμινάρια ομοφυλοφιλίας

Δίνουν στους νέους μηνύματα ανώμαλης συμπεριφοράς, λέει ο Πειραιώς

Το «λάβαρο» κατά της θεματικής εβδομάδας με τίτλο «Σώμα και ταυτότητα», που επιτρέπει σε διδάσκοντες να… διαπαιδαγωγήσουν μαθητές γυμνασίου σε θέματα «συμφιλίωσης» με την ομοφυλοφιλία και τους τρανσέξουαλ, σηκώνει η Εκκλησία της Ελλάδος.

Το θέμα, που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα, απασχόλησε τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο (ΔΙΣ), η οποία παραμένει σταθερή στη γραμμή της «μηδενικής ανοχής» και αποφάσισε να στείλει το διευκρινιστικό κείμενο του υπουργείου Παιδείας (με το οποίο προσπαθεί να θολώσει τα νερά, αλλά επί της ουσίας εμπαίζει την Εκκλησία) σε όλες τις μητροπόλεις, προκειμένου να το επεξεργαστούν και να πάρουν θέση.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου έριξε χθες λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης, επαναλαμβάνοντας ότι τα «σεμινάρια» για τις «έμφυλες ταυτότητες» που θα διοργανώνονται στα σχολεία θα είναι υποχρεωτικά. «Το πρόγραμμα το είχε επεξεργαστεί η προηγούμενη ηγεσία. Θα γίνει στα Γυμνάσια και είναι υποχρεωτικό να γίνει. Η μία εβδομάδα δίνει τεράστια ευελιξία στον σύλλογο καθηγητών. Ομως, κανένας γονέας δεν θα μπορεί να αποσύρει τα παιδιά του» είπε ο υπουργός.

Η θεματική εβδομάδα έχει προκαλέσει τη μήνιν των μητροπολιτών, που καλούν μάλιστα τους γονείς των μαθητών να υπογράψουν δήλωση απαλλαγής αλλά και τους εκπαιδευτικούς να αρνηθούν να διδάξουν «οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με την πίστη μας και τις αρχές του Ευαγγελίου».

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος απέστειλε οργισμένη επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας ζητώντας την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου, με σκοπό να αποσοβηθεί «το επικείμενο ανοσιούργημα».

«Η δημόσια προβολή της ομοφυλοφιλίας, εκτός του ότι προσβάλλει τη δημόσια αιδώ και τη θρησκευτική μας συνείδηση, στέλνει προς τους νέους μηνύματα ανώμαλης σεξουαλικής συμπεριφοράς και αποτελεί τορπίλη στα θεμέλια της ελληνικής οικογένειας και της κοινωνίας με το οξύ δημογραφικό πρόβλημα, αλλά και αιτία ψυχοπαθολογικών διαταραχών στα παιδιά που θα ανατραφούν από ομοφυλοφιλικά ζεύγη, όπως επιδιώκεται» ανέφερε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης σε μήνυμά του, που αναγνώστηκε στους ναούς της περιφέρειάς του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα