Hi-tech εταιρία θα προσλάβει 140 προγραμματιστές

Μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά ο George Khairallah (φωτό), πρόεδρος της JR Technologies, που εγκατέστησε το κέντρο καινοτομίας της εταιρίας λογισμικού προ 18 μηνών στα Χανιά, υποστηρίζει ότι σε περίπου έναν χρόνο θα απασχολεί περί τους 200 προγραμματιστές στην Κρήτη.

Ο Λιβανέζος στην καταγωγή επιχειρηματίας ασχολούνταν για πολλά χρόνια με την τεχνολογία στον χώρο των ταξιδιωτικών γραφείων και εντόπισε τις ευκαιρίες στον τομέα των αεροπορικών εταιριών.

Ετσι, όπως υποστήριξε χθες κατά τη διάρκεια παρουσίασης της εταιρίας, δημιούργησε με άλλους επενδυτές την JR Technologies, με στόχο να προσφέρει «λύσεις γα την αεροπορική και την ταξιδιωτική βιομηχανία, ώστε να προσαρμοστούν στα νέα τεχνολογικά πρότυπα που έχει θέσει η ΙΑΤΑ (σ.σ.: η παγκόσμια ομοσπονδία των αεροπορικών εταιριών) σχετικά με τον τρόπο που οι αεροπορικές εταιρίες προωθούν τα προϊόντα τους προς το επιβατικό κοινό».

Πρόκειται για αγορά που αναμένεται να αναπτυχθεί δυναμικά τα επόμενα χρόνια κυρίως επειδή πολλά συστήματα που χρησιμοποιούν οι αεροπορικές εταιρίες βασίζονται σε τεχνολογίες 30 και πλέον ετών. Ο επιχειρηματίας επισκεπτόταν για χρόνια την Ελλάδα και προτίμησε για έδρα της εταιρίας τα Χανιά.

Το κέντρο καινοτομίας της JR Technologies απασχολεί ήδη γύρω στους 60 εργαζομένους, ενώ το επόμενο εξάμηνο θα αυξηθούν σε 110, με στόχο να διπλασιαστούν σε περίπου ενάμιση χρόνο από σήμερα. Οταν ρωτήθηκε για τη ραγδαία αύξηση του προσωπικού στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης λογισμικού, ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι ακολουθεί τις ανάγκες των έργων που έχει αναλάβει ή πρόκειται να αναλάβει η εταιρία.

Φ. Κόλλιας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα