Παγκόσμια διάκριση για Ελληνα καθηγητή

Πολύ ψηλά στη λίστα μεταξύ 49.208 ερευνητών βρίσκεται ο Χανιώτης οικονομολόγος Φώτης Πασιούρας

Σ πουδαία διάκριση για τον αναπληρωτή καθηγητή της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης Φώτη Πασιούρα (φωτό), που κέρδισε μια θέση στη λίστα των πιο διακεκριμένων ερευνητών – συγγραφέων παγκοσμίως στον τομέα των οικονομικών, με βάση το επιστημονικό έργο του κατά την τελευταία δεκαετία.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη κατάταξη (Ιανουάριος 2017) της βιβλιογραφικής βάσης IDEAS/RePec, ο Χανιώτης καθηγητής βρίσκεται στο 4% των κορυφαίων της λίστας «Top 10% Authors – Last 10 years publications».

Η κατάταξη προέκυψε ύστερα από αξιολόγηση 49.208 εγγεγραμμένων ερευνητών στα οικονομικά από κάθε γωνιά του πλανήτη, με κριτήρια που συνδέονται με τις επιστημονικές δημοσιεύσεις τους (αριθμός άρθρων ανά συγγραφέα σε σχέση με τον δείκτη απήχησης του επιστημονικού περιοδικού, αριθμός λήψεων – downloads κ.ά.).

Η βιβλιογραφική βάση θεωρείται η μεγαλύτερη παγκοσμίως στον κλάδο των οικονομικών, καθώς περιλαμβάνει περισσότερες από 2.200.000 ερευνητικές εργασίες, που έχουν υλοποιηθεί σε 13.734 πανεπιστημιακά – ερευνητικά ιδρύματα. Ο καθηγητής Φώτης Πασιούρας έχει γράψει τέσσερα βιβλία και έχει συμμετάσχει σε συλλογικούς τόμους, ενώ πάνω από 60 ερευνητικές εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε κορυφαία διεθνή περιοδικά, όπως το «Journal of Banking & Finance», το «European Journal of Operational Research» και το «Management Science».

Εχει τιμηθεί για την ερευνητική δραστηριότητά του από το School of Management του University of Bath (Dean’s Award for Research Excellence, 2008) και το Coventry University (Frank B Dehn & Co Best Research Student Prize, 2005), ενώ το 2013 συμπεριλήφθηκε στη λίστα των 200 κορυφαίων νέων ερευνητών – συγγραφέων στον κόσμο στον τομέα των οικονομικών.

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο ΑΠΘ, συνέχισε με μεταπτυχιακά στα Χρηματοοικονομικά στο Coventry University και έκανε το διδακτορικό του με θέμα τις τραπεζικές εξαγορές στην Ευρώπη στο ίδιο πανεπιστήμιο. Εχει διδάξει σε πολλά πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η βιογραφία του βρέθηκε στη λίστα «Marquis Who’s Who in the World» (2010 & 2014).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα