Τα 80s αναβιώνουν στη Στέγη

Φωτογραφίες, ταινίες και άλλες δράσεις θα ταξιδέψουν το κοινό στην κουλτούρα της εποχής 

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση μπαίνει σε μια χρονοκάψουλα! Ενα νοσταλγικό ταξίδι πίσω στη δεκαετία του ’80 μάς υπόσχεται το αγαπημένο πολιτιστικό ίδρυμα χάρη σε ένα εκτενές αφιέρωμα, το οποίο θα ξεκινήσει στις 17 Φεβρουαρίου και μέσα από το οποίο ξεδιπλώνεται η μυθολογία της δεκαετίας του ’80 στη χώρα μας. Με ποιο τραγούδι χορεύατε ξέφρενα; Πού συχνάζατε; Ποιες φωτογραφίες θυμάστε;

Σε αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει η ενδιαφέρουσα διοργάνωση, που «τρέχει» παράλληλα με τη μεγάλη ιστορική και πολιτισμική έκθεση (η Στέγη άλλωστε έχει βάλει το χεράκι της και σε αυτήν), η οποία φιλοξενείται στην Τεχνόπολη, στην καρδιά της Αθήνας.
Εκθέσεις φωτογραφίας, συζητήσεις, προβολές ταινιών, εργαστήρια ακόμη και ένα… δωμάτιο απόδρασης που θα «στηθεί» ειδικά για την παρουσίαση περιλαμβάνονται μέσα στις δράσεις που έχει οργανώσει η Στέγη για εμάς.

Ανάμεσα στις εκδηλώσεις που ξεχωρίσαμε ήταν η έκθεση φωτογραφίας που φέρει την επιμέλεια του Σπύρου Στάβερη και έχει τον τίτλο «Τότε που ακόμη εμφανίζαμε φιλμ».

Για την πραγματοποίησή της το κοινό της Στέγης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά της και έστειλε φωτογραφίες και φιλμ από συγκεντρώσεις, σχολικές γιορτές, βραδινές εξόδους αλλά και διακοπές δημιουργώντας έτσι ένα μοναδικό οπτικό ψηφιδωτό, στο οποίο αποτυπώνονται οι συνήθειες αλλά και η νοοτροπία μιας ολόκληρης εποχής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ακόμη η σειρά προβολών ταινιών που έχει επιμεληθεί ο Ηλίας Φραγκούλης, η ακριβής λίστα των οποίων θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω. Τα φιλμ που θα δούμε θα προσεγγίζουν τον τρόπο ζωής της δεκαετίας του ’80, μέσα από γνωστές αμερικανικές ταινίες που έχουμε όλοι αγαπήσει.

Να σημειωθεί ότι τον σχεδιασμό της έκθεσης έχουν κάνει από κοινού η Αφροδίτη Παναγιωτάκου, η Ελισάβετ Πανταζή αλλά και η Κωνσταντίνα Σουλιώτη.
Η παρουσίαση θα διαρκέσει ως τις 12 Απριλίου και φιλοξενείται στο επίπεδο -1 του ιδρύματος. Οι περισσότερες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο ή δελτία εισόδου. Καλό είναι ωστόσο, προτού ξεκινήσετε, να έχετε επισκεφθεί πρώτα την επίσημη ιστοσελίδα της Στέγης www.sgt.gr προκειμένου να ενημερωθείτε για το πλήρες πρόγραμμα των δράσεων.

Και δωμάτιο απόδρασης

Οι λάτρεις της… περιπέτειας και της δράσης θα έχουν την ευκαιρία να ακονίσουν το μυαλό τους παίζοντας σε ένα δωμάτιο απόδρασης, το οποίο θα μας μεταφέρει στη δεκαετία του ’80. Μέσα σε αυτό οι συμμετέχοντες θα κληθούν να βρουν το σημαντικό πράγμα από τα ’80s, το οποίο αγνοείται έκτοτε…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα