«Τετράφυλλος» ο ΠΑΟ! Πύρρειος νίκη του Ολυμπιακού

Επιμέλεια
Γιώργος Σηφάκης

Η ποιότητα του Μάρκους Μπεργκ και η «σφραγίδα» του Μαρίνου Ουζουνίδη ξεδιπλώθηκαν στη Λεωφόρο, όπου το «Τριφύλλι» φιλοδώρησε και τον Παναιτωλικό με τέσσερα τέρματα, με πολύ καλή απόδοση στο β΄ μέρος (4-0). Ο Παναθηναϊκός ήταν μέτριος στο πρώτο ημίχρονο.

Οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους στην κλειστή άμυνα του Παναιτωλικού, με τους φιλοξενουμένους να έχουν και την καλύτερη φάση στο 17′ με τον Λόπες. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι και έχασαν αρκετές ευκαιρίες μέχρι να ανοίξουν το σκορ στο 67′ με τον Μπεργκ, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ από την κεφαλιά του Βιγιαφάνιες στο δοκάρι (1-0).

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, άνοιξαν το παιχνίδι και το πλήρωσαν. Οι «πράσινοι» με ακόμη δύο γκολ του εκπληκτικού Μπεργκ και ένα του Λουντ κατάφεραν να φτάσουν σε νίκη-περίπατο 4-0. Μετά το ματς ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε: «Στο πρώτο μέρος δεν είχαμε φρεσκάδα, αλλά στην επανάληψη, μόλις βάλαμε το πρώτο γκολ, κυριαρχήσαμε. Νομίζω ότι θα πάμε καλύτερα στη συνέχεια». Ο Μάκης Χάβος δήλωσε: «Είναι βαρύ το σκορ. Παλέψαμε, αλλά στο β΄ μέρος κάναμε πολλά λάθη».

■ Εβαλε δύο γκολ, έχασε δύο παίκτες

Πύρρειος νίκη μέσα σε 9′ για τον Ολυμπιακό, που κέρδισε πολύ εύκολα με 2-0 τη Λάρισα. Με γκολ των Ανδρούτσου (1′) και Ιντέγε (9′) οι «ερυθρόλευκοι» καθάρισαν νωρίς την αναμέτρηση στο Φάληρο, όμως τη νίκη τους επισκίασαν οι τραυματισμοί των Ιντέγε (έβγαλε τον ώμο του) και Ελιονούσι εν όψει Οσμανλισπόρ, για τη μάχη στους «32» του Europa League. Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στο παιχνίδι, προηγήθηκε γρήγορα με 2-0, τη στιγμή που η ΑΕΛ είχε πολλά προβλήματα αμυντικά, δεν μπόρεσε να σκοράρει στην καλύτερη στιγμή της στο 8′, ενώ ευτύχησε να έχει σε σπουδαία βραδιά τον Ξενοδόχοβ, που δεν επέτρεψε να φτάσει το σκορ σε… δυσθεώρητα ύψη. Οχι μία, όχι δύο, αλλά έξι φορές ο τερματοφύλακας της Λάρισας έσωσε το σίγουρο γκολ, βάζοντας τη σφραγίδα του στην αναμέτρηση. Ο Ολυμπιακός φάνηκε σε πολύ καλή κατάσταση και, με εξαίρεση την αμυντική λειτουργία του που προβλημάτισε, έδειξε ότι έχει τα φόντα να ξεπεράσει το εμπόδιο των Τούρκων.

 Υπό το μηδέν στα Πηγάδια

Κόλλησε στα Πηγάδια ο ΠΑΟΚ, που είχε το μυαλό του στη Σάλκε και έτσι έληξε χωρίς νικητή το ματς κόντρα στην Ξάνθη (0-0). Η ομάδα του Ιβιτς δεν μπόρεσε να πετύχει την έκτη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα και να διευρύνει το εντυπωσιακό σερί, αν και είχε και πάλι τις ευκαιρίες να σκοράρει, κυρίως με τον Κλάους, που συμπλήρωσε 1.000 λεπτά χωρίς γκολ στο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς βελτιωμένοι ανασταλτικά με την παρουσία του Ντε Λούκας και είχαν έναν πολύ σταθερό Ζίβκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ. 
Ο ΠΑΟΚ έμεινε μόνος τρίτος, δύο βαθμούς πίσω από τον Πανιώνιο και, όπως φάνηκε από την εξέλιξη του αγώνα, οι παίκτες του επηρεάστηκαν από τις πολλές απουσίες λόγω του εκτεταμένου ροτέισιον. Ο Αθανασιάδης έχασε σπάνια ευκαιρία στο 39′. Επειτα από λάθος απομάκρυνση του Ζίβκοβιτς, η μπάλα στρώθηκε στον Κλάους και σε κενή εστία έκανε αδύναμο σουτ, με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να προλαβαίνει να επιστρέψει στη θέση του για να μπλοκάρει την μπάλα. Μοιραία λοιπόν το ματς έληξε χωρίς γκολ.

 Οι «πάνθηρες» άλωσαν τη Βέροια
Ομάδα φτιαγμένη από ατσάλι είναι ο φετινός Πανιώνιος. Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς πέρασε και από τη Βέροια με 1-0 και έφτασε τους 38 βαθμούς στο πρωτάθλημα, παραμένοντας στη δεύτερη θέση. Το γκολ του Μπεν μόλις στο 8′ ήταν αρκετό για τους «κυανέρυθρους», αφού κράτησαν για ακόμη μία φορά το μηδέν στην άμυνα χάρη και στον πολύ καλό Γιαννιώτη, με τη Βέροια να προσπαθεί μεν, αλλά να μη φτάνει για να αποσπάσει κάτι από το ματς. Με τη λήξη του αγώνα όλοι οι παίκτες του «Ιστορικού» πανηγύρισαν με τον κόσμο το τρίποντο. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη, τονίζοντας: «Η Βέροια είναι πολύ καλή ομάδα, δεν της αξίζει αυτή η θέση και γι’ αυτό εστιάσαμε στη σοβαρότητα και στον επαγγελματισμό μας».

 Ηταν Ατρόμητος και στην Τρίπολη
Η εποχή Ρικάρντο Σα Πίντο άρχισε ιδανικά για τον Ατρόμητο, που μετά την ισοπαλία στο Καραΐσκάκη για το Κύπελλο, έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την Τρίπολη, καθώς επικράτησε με 1-0 του Αστέρα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» χάρη στο γκολ του Νιγηριανού φορ Αμπιόλα Ντάουντα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Ντάουντα στη Σούπερ Λίγκα, ενώ έχει τέσσερα στο Κύπελλο. Ντεμπούτο και για τον Γιάννη Μανιάτη, προσθήκη της τελευταίας ημέρας της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Ελεύθερη πτώση για τον Αστέρα. Εχει να νικήσει από τις 15 Ιανουαρίου (4-1 τον Παναιτωλικό) – από τότε έχει δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Μετά το ματς ο Σα Πίντο τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τους τρεις βαθμούς. Καταφέραμε και πετύχαμε τον στόχο μας κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα, με έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες. Δεν φοβόμαστε τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς». Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος αντίθετα ανέφερε: «Ζούμε έναν εφιάλτη και πρέπει να συνέλθουμε γρήγορα».

 Ανοιξαν τα πανιά τους οι Φαίακες
Τρίποντο σωτηρίας πέτυχε η Κέρκυρα κερδίζοντας και τον Λεβαδειακό με 1-0. Σημαντική νίκη για τη νησιωτική ομάδα, καθώς αύξησε τη διαφορά ασφαλείας της από τη ζώνη υποβιβασμού και συνεχίζει να ορίζει τη μοίρα της με ακόμη καλύτερες πιθανότητες. Στο 34ο λεπτό ήρθε το γκολ της νίκης για την Κέρκυρα με τον Γκομές. Οι Βοιωτοί παραμένουν σε βαθμολογικούς μπελάδες, αφού είναι χωρίς νίκη στη Σούπερ Λίγκα από τις 27 Νοεμβρίου 2016 (!), όταν και είχαν νικήσει με 3-0 τον Ηρακλή. Από τότε, εννιά ήττες και δύο ισοπαλίες. Αντίθετα, πρώτη νίκη μετά τις 18 Ιανουαρίου για την Κέρκυρα, και το 4-1 επί του Ατρομήτου στο Περιστέρι. Ο Μιχάλης Γρηγορίου δήλωσε: «Ειδικά μέσα στην έδρα μας πρέπει να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς κόντρα σε τέτοιους αντιπάλους και αυτό κάναμε, με αγχωτικό τρόπο». Από την πλευρά του, ο Γιάννης Χριστόπουλος ανέφερε: «Σήμερα κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας, αν συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με αυτόν τον τρόπο δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε».

 Ακόμη σκοράρουν στα Περιβόλια
Ματσάρα από αυτά που δύσκολα βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα έγινε στα Περιβόλια! Ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε 0-2, ο Πλατανιάς το γύρισε σε 3-2 και το τελικό 3-3 αφήνει και τις δύο ομάδες ανικανοποίητες, αφού οι ευκαιρίες χάνονταν κυριολεκτικά έως το τελευταίο δευτερόλεπτο, θυμίζοντας Αγγλία! Η παράδοση στο πρωτάθλημα δεν ήταν με το μέρος της ομάδας του Γιώργου Παράσχου, καθώς στα εννέα προηγούμενα παιχνίδια απέναντι στους Ηπειρώτες δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης, μετρώντας πέντε ήττες, ενώ τέσσερα ματς ολοκληρώθηκαν ισόπαλα. Η παράδοση δεν κατάφερε να σπάσει ούτε στο δέκατο παιχνίδι, αφού οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες. Ο ΠΑΣ Γιάννινα αιφνιδίασε τους γηπεδούχους, προηγήθηκε με 2-0 μόλις στο 11ο λεπτό (με Κόντε και Τζιμόπουλο), αλλά ο Πλατανιάς όχι μόνο επέστρεψε, αλλά έκανε τη μεγάλη ανατροπή (32′ Γιακουμάκης, 40′ Κάργας, 51′ Σίγκνεβιτς) για το 3-2. Ο Κόντε (ο μεγάλος πρωταγωνιστής) ήταν αυτός που είπε την τελευταία λέξη στη ματσάρα της χρονιάς για το 3-3.

ΑΕΚ: Εχουν κάνει «φτερά» 11.000 εισιτήρια του ντέρμπι 

Ο κόσμος της ΑΕΚ συνεχίζει να αγοράζει με αμείωτο ρυθμό τα εισιτήρια για τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, με την προπώληση να έχει ξεπεράσει ήδη τα 11.000. Οι φίλοι της «Ενωσης» ζουν και αναπνέουν για το ντέρμπι κόντρα στους «ερυθρολεύκους». Η ΑΕΚ δεν πήρε καμία νίκη σε ντέρμπι στον πρώτο γύρο και άπαντες θέλουν στη δεύτερη στροφή του πρωταθλήματος, όπου θα φιλοξενήσει στο ΟΑΚΑ τους τρεις μεγάλους να κάνει το απόλυτο. Η αρχή γίνεται στις 19 Φεβρουαρίου με τον Ολυμπιακό και ήδη τα εισιτήρια έχουν αρχίσει να κάνουν φτερά. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μανόλο Χιμένεθ ανακοίνωσε τους 19 ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην αποστολή για τον σημερινό αγώνα κόντρα στον Ηρακλή. Στη διάθεσή του επέστρεψε οι Λαμπρόπουλος, ενώ έμειναν ξανά εκτός οι Πατίτο και Ντίας, με τους δύο τελευταίους να μην έχουν ξεπεράσει 100% τα προβλήματά τους. Σταθερά εκτός πλάνων ο Αραβίδης. Σχετικά με τον Τσιγκρίνσκι, η απουσία του ήταν αναμενόμενη, καθώς δεν είναι ακόμα έτοιμος, ενώ στα πλάνα του Ισπανού επέστρεψε ο Μπακάκης.

«Σκασμένος» ο Πάουλο Μπέντο για τον Ιντέγε

Ο Πάουλο Μπέντο ήταν στενοχωρημένος για τον τραυματισμό του Ιντέγε (χάνει το ματς με την Οσμανλισπόρ και την ΑΕΚ).

«Στα 90 λεπτά που διαρκεί ένα ματς συμβαίνουν διάφορα κατά τη διάρκειά του. Αν λέγαμε αν ήταν το πιο ολοκληρωμένο, θα έλεγα όχι. Ηρθαν γρήγορα τα γκολ, είχαμε έλεγχο, επιθετικότητα και κατοχή της μπάλας, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, είχαμε γρήγορη ανάκτηση της μπάλας και είμαστε ικανοποιημένοι από το πρώτο ημίχρονο. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Η περίπτωση του Ιντέγε δείχνει να είναι πιο σοβαρή από του Ελιονούσι. Ελπίζουμε να είναι έτοιμοι όσο το δυνατόν ταχύτερα».

Ο Σάκης Τσιώλης, αντίθετα, τόνισε: «Ηταν ένα παιχνίδι που θέλαμε μετά από αρκετά χρόνια που η Λάρισα γύρισε σε αυτό το γήπεδο. Θέλαμε να έχουμε μια καλή εικόνα και να διεκδικήσουμε. Ομως στο πρώτο λεπτό, σε μια φάση από το πουθενά, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Αντί να γίνει το 1-1 στο τετ α τετ του Αβραάμ, δεχτήκαμε το 2-0 κι εκεί τελείωσαν όλα».

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα