«Ούτε ευρώ σε εταιρίες παραβάτες των νόμων»

Τι είπε η Αχτσιόγλου για τα εργατικά!

Ενώ μαίνεται η εισφοροεπιδρομή, που φέρνει το ασφαλιστικό χαράτσι (μαζί με το αλαλούμ με τον τρόπο υπολογισμού του, ειδικά για τα μπλοκάκια), η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου (φωτό) σχεδιάζει και τον αποκλεισμό από το δημόσιο χρήμα όσων επιχειρήσεων «παραβιάζουν την εργασιακή νομοθεσία».

Συγκεκριμένα, η υπουργός Εργασίας προτίθεται να βάλει στον «πάγο» τη δημόσια χρηματοδότηση για όποιες επιχειρήσεις δεν τηρούν τις διατάξεις που αφορούν τους όρους εργασίας που πρέπει να τηρούνται από τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Αυτό έκανε σαφές η ίδια σε δηλώσεις της από τον Εβρο, σύμφωνα με τις οποίες δεν θα βγαίνει ούτε ένα ευρώ από το δημόσιο ταμείο για όσες επιχειρήσεις παραβιάζουν την εργασιακή νομοθεσία. Μάλιστα, η κυρία Αχτσιόγλου δήλωσε πως επίκειται να θεσμοθετηθεί η πρόθεση αυτή του υπουργείου Εργασίας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο αποκλεισμός αυτός -για όσες επιχειρήσεις παραβιάζουν την εργασιακή νομοθεσία- αφορά πρώτα απ’ όλα τα προγράμματα απασχόλησης, ενώ δεν αποκλείεται ο αποκλεισμός αυτός να αφορά και άλλες μορφές χρηματοδότησης, όπως επενδυτικά κονδύλια ή επιστροφές φόρων. Με άλλα λόγια, στους σχεδιασμούς της κυρίας Αχτσιόγλου βρίσκεται η διαμόρφωση μιας λίστας υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς τους εργαζομένους (βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας), η τήρηση της οποίας θα αποτελεί την προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση από το Δημόσιο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα