ΔΕΗ: Οι δανειστές πιέζουν να πουληθούν οι μονάδες

Ενταση στη συνέντευξη του προέδρου της εταιρίας από εισβολή ομάδας ανέργων

Για πώληση μονάδων της ΔΕΗ πιέζουν οι δανειστές, υποστήριξε το Σάββατο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μαν. Παναγιωτάκης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Πτολεμαΐδα, ο κ. Παναγιωτάκης εξέφρασε την ελπίδα ότι «η κυβέρνηση θα αντιταχθεί μέχρι τέλους στις πιέσεις αυτές». Ο ίδιος άδειασε τους αποπεμφθέντες από την ηγεσία του ΑΔΜΗΕ Μαν. Κορωνιωτάκη και Γ. Μπλάνα. Αφησε μάλιστα αιχμές και για τη νομική υπηρεσία του ΑΔΜΗΕ, όπου εργάζεται η κόρη του κ. Μπλάνα, τις προσπάθειες (που ευοδώθηκαν παραμονές των Χριστουγέννων) για τη μονιμοποίηση της οποίας είχε αποκαλύψει εδώ και μήνες η «δημοκρατία».

Ο Μαν. Παναγιωτάκης υποστήριξε: «Ο κ. Μπλάνας είχε στείλει e-mail στο Εποπτικό Συμβούλιο του ΑΔΜΗΕ και υπέβαλε παραίτηση. Μετά την ανακάλεσε, αλλά το Εποπτικό αποφάσισε ότι δεν ανακαλείται η παραίτηση. Το αν τώρα θα επιστρέψει τα χρήματα ή θα αποδυθεί σε δικαστικό αγώνα, δεν μπορώ να το πω. Διαβάζοντας πάντως την ανακοίνωση του κ. Μπλάνα, μάλλον θα διεκδικήσει το ποσό νομικά».

Στην προχθεσινή συνέντευξη ο κ. Παναγιωτάκης ανακοίνωσε ότι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να έχει επιλεγεί ο σύμβουλος (τον ρόλο διεκδικούν οι εταιρίες συμβούλων PwC και Ernst & Young) που θα αναλάβει το εγχείρημα δημιουργίας δύο θυγατρικών της ΔΕΗ, στις οποίες θα μεταφερθούν δύο χαρτοφυλάκια πελατών, συνολικά περί τους 600.000-700.000.

Οι συγκεκριμένες εταιρίες (δηλαδή οι πελάτες) θα πωληθούν σε ανταγωνιστές της ΔΕΗ ώστε να μειωθεί ταχύτερα το μερίδιό της στην αγορά λιανικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, όπως επιβάλλει το τρίτο Μνημόνιο. Λίγο πριν από τη συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματιστεί το απόγευμα του Σαββάτου στο αμφιθέατρο του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, στην Πτολεμαΐδα, μέλη του Συλλόγου Ανέργων και Περιβάλλοντος Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου (Κοζάνης) θέλησαν να μπουν στον χώρο, εμποδίστηκαν και προκλήθηκαν ένταση και διαπληκτισμοί.
Τελικά εισήλθαν στην αίθουσα, θέτοντας τα προβλήματα των οικισμών που βρίσκονται δίπλα στους ΑΗΣ, αλλά και το ζήτημα της ανεργίας, όμως τα πνεύματα παρέμειναν οξυμένα και η συνέντευξη Τύπου μεταφέρθηκε αναγκαστικά σε άλλον χώρο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα