Ο Σταϊνμάγερ, νέος πρόεδρος της Γερμανίας

Νέος πρόεδρος της Γερμανίας εξελέγη χθες ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ με τις ψήφους των Χριστιανοδημοκρατών και των συγκυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών, συγκεντρώνοντας 931 ψήφους σε σύνολο 1.260, σε μια ψηφοφορία με ελάχιστες διαρροές για τη συγκυβέρνηση του Μεγάλου Συνασπισμού.

Ο σοσιαλδημοκράτης Σταϊνμάγερ αναδείχθηκε 12ος πρόεδρος της μεταπολεμικής Γερμανίας από την ειδική συνέλευση των 1.260 μελών που παραβρέθηκαν στο γερμανικό Κοινοβούλιο την Κυριακή για την εκλογή του προέδρου, στην οποία ψηφίζουν 630 βουλευτές και άλλοι τόσοι εκλέκτορες από τα κρατίδια της Γερμανίας.

Την προσοχή ωστόσο όλων δεν τράβηξε τόσο ο νέος πρόεδρος όσο μία από τους εκλέκτορες: Η γνωστή drag queen Ολίβια Τζόουνς που βρέθηκε στη γερμανική Βουλή εκπροσωπώντας τους Πρασίνους στην Εθνική Συνέλευση. Η Τζόουνς φωτογραφήθηκε με όλη την πολιτειακή ηγεσία της Γερμανίας, ενώ φαίνεται ότι τράβηξε ιδιαίτερα την προσοχή της καγκελαρίου Μέρκελ, που θέλησε να επεξεργαστεί τα περίεργα ρούχα της, με τους φωτογράφους να σπεύδουν να απαθανατίσουν την καγκελάριο τη στιγμή που αγγίζει τα φτερά και τις πούλιες στα ρούχα της Τζόουνς! Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γερμανός πρόεδρος δεν έχει ουσιαστικές εξουσίες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα