Σύστημα 1-5-9-3-7

Πολλοί θα νομίσουν ότι πρόκειται για ποδοσφαιρικό σύστημα. Βέβαια το σύστημα αυτό, αν ήταν ποδοσφαιρικό, θα απαιτούσε 25 ποδοσφαιριστές. Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες και θα πρέπει κάπου αλλού να το ψάξουμε.
Είναι όντως σύστημα το 1-5-9-3-7 και εφαρμόζεται από το 1789 στις εκλογές στην Αμερική και πιο συγκεκριμένα στις ΗΠΑ. Δηλαδή εκλογές ακριβώς κάθε 4 χρόνια βρέξει – χιονίσει. Προσέξτε τώρα. Η μεγάλη υπερδύναμη, που εν πολλοίς καθορίζει τις τύχες του πλανήτη, και τώρα με τον Τραμπ ακόμη περισσότερο, δεν έχει ξεφύγει ούτε τις περιόδους των παγκοσμίων πολέμων. Παρεμπιπτόντως και να με συγχωρήσουν όλης της γης οι κολασμένοι, αλλά ο Τραμπισμός, είναι κάτι που με τον καιρό συνηθίζεται. Αν μερικοί ζορίζονται, το αντίδοτο κυκλοφορεί και σε υπόθετα…

Στο θέμα μας τώρα. Ας ρίψωμεν μίαν ματιάν, που έλεγαν και οι παλιότεροι, αν και με μόνο μία ματιά, ουδείς έμαθε ποτέ κάτι, καθόσον αν δεν στρώσεις τον απαυτό σου κάτω να βγάλει φουσκάλες, δεν μαθαίνεις μήτε το λεμονάκι μυρουδάτο, μέρες που είναι αποκριάτικες. Μια ματιά λοιπόν στην αμερικανική ιστορία, δείχνει ότι τα Αμερικανάκια, έκαναν εκλογές το 1860 και την άλλη χρονιά άρχισε ο Εμφύλιος. Κανονικός εμφύλιος δηλαδή, όχι σαν τον δικό μας που τράβα από δω, τράβα από κει, δεν λέει να γίνει εμφύλιος. Εκλογές λοιπόν ένα χρόνο προ του Εμφυλίου (του αμερικάνικου για να μη ξεχνιόμαστε) που ασφαλώς εκείνη τη χρονιά, τα σύννεφα θα είχαν πλακώσει μαύρα και απειλητικά. Ο Εμφύλιος, κράτησε από το 1861 μέχρι το 1865. Και τι κάναν οι αθεόφοβοι; Ε δεν θα το πιστέψετε. Εκλογές το 1864. Γιατί; Γιατί τότε ΕΠΡΕΠΕ να γίνουν. Οι στρατηγοί λοιπόν Ρόμπετ Λι των Νοτίων και Οδυσσέας Γκραντ των Βορείων, άφησαν το όπλο παρά πόδα (που έλεγε και ο σύντροφος Ζαχαριάδης), ξεσκόνισαν τα εκλογικά τους βιβλιάρια, ήταν και κάτι γριές, που αντί για το εκλογικό πήραν το βιβλιάριο του ΙΚΑ της Αμερικής, ψήφισαν και ξανάρχισαν το τουφεκίδι. Όμορφα πράματα, νοικοκυρεμένα.

Ακόμη τα κορόιδα οι Αμερικανοί, έκαναν κανονικά εκλογές το 1916, στην τούρλα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και το 1940 πάνω στα ντουζένια του Χίτλερ, αλλά και το 1944, με τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο να έχει γίνει viral, που λένε και οι φεϊσμπουκάδες (οπαδοί του facebook). Τότε είναι που καθιερώνεται, ότι Πρόεδρος μπορεί να εκλεγεί ο ίδιος, μόνο για δύο θητείες, προφανώς για να αφήσει και σε κανέναν άλλον το βάζο με το μέλι. Επίσης το 1945 πεθαίνει ο Πρόεδρος Ρούζβελτ και αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος Τρούμαν. Για σκεφτείτε λιγάκι φίλοι μου. Ο κόσμος καίγεται και οι εκλογές κάθε 4 χρόνια βροντήξει δεν βροντήξει το κανόνι, πεθάνει δεν πεθάνει ο Πρόεδρος.

Τώρα πώς μου ήρθαν όλα αυτά; Να ακούω κάθε μέρα ότι όλο και κάποιος θα πεταχτεί και θα ζητήσει εκλογές. Άλλος για να γίνει πρωθυπουργός, μια και είχε γίνει ο πατέρας του, άλλος για να εξασφαλίσει τις πίτσες του τις επιούσιες, άλλος γιατί δεν ξέρει τι να κάνει και πάει λέγοντας. Γιατί άραγε; Επειδή θα τα κάνει καλύτερα; Αλήθεια οι πολιτικοί μας δεν γνωρίζουν αυτό που γνωρίζει ακόμη και ο Μήτσος; (έστι ουν Μήτσος ο παπαγάλος μας…). Ότι δηλαδή η Ελλάδα είναι υποδουλωμένη, διότι αυτοί την υποδούλωσαν, για άγνωστο χρονικό διάστημα; Πάντως όταν το 1897, επεβλήθησαν από τους ίδιους με σήμερα «εταίρους» μας (άμα έχεις τέτοιους εταίρους, γίνεται στο τέλος της εταίρας…), ξοφλήσαμε κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1970. Άρα έχουμε ακόμη τράτο.

Εδώ έχει φθάσει ο κόμπος στο χτένι, εδώ ότι απ’ αυτό δεν έχει ο τέτοιος μας κορδέλες… κ.λπ., ότι ξεραίνουμε το κείνο μας και το κάνουμε παξιμάδι. Όλα αυτά είναι γνωστά σε όλους μας. Σε όλους μας, εκτός από αυτούς που πρέπει να τα γνωρίζουν πιο καλά από όλους. Ήγουν στους πολιτικούς μας. Ο γνωστός προπονητής ποδοσφαίρου, μια και αρχίσαμε με ποδοσφαιρικά συστήματα, Άγγελος Αναστασιάδης, είχε πει μια φορά για τους ποδοσφαιριστές του, που δεν κατείχαν και τόσο καλά το τόπι: «Αφού δεν μπορούν τα παλικάρια». Ναι του Αναστασιάδη τα παλικάρια δεν μπορούσαν, αλλά ο συμπαθέστατος Άγγελος μπορούσε να τα στείλει να ζεστάνουν το πάγκο. Εμείς, με τα δικά μας παλικάρια που τους έδωσαν μία ολόκληρη Χώρα για να παίζουν, τι θα κάνουμε;

Αστερίσκοι

Ο Α/ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκης συχνότατα φωτογραφίζεται μπροστά σε ένα τεράστιο πορτραίτο του Ελ. Βενιζέλου, το οποίο δεν γνωρίζουμε εάν ήταν εκεί πάντα ή το ανέσυρε ο ίδιος από κάποιο υπόγειο. Νομίζει ο κ. Αρχηγός ότι είναι σωστό ο Α/ΓΕΕΘΑ να φωτογραφίζεται μπροστά σε πορτραίτο πολιτικού;

Η αντίδραση της ΕΕ στην γελοία πασαρέλα των τούρκων ανωτάτων αξιωματικών στα Ίμια, ήταν για ακόμη μία φορά σύμφωνη με στη Αρχή «Μούγγα στη στρούγκα». Όπως ακριβώς ήταν και όταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι προκάλεσε, με τις δηλώσεις του περί Σκοπίων και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το είχε πει, εδώ και πολλά χρόνια ο μεγάλος Στέλιος Καζαντζίδης: «Όταν έχεις τέτοιους φίλους, τέτοιους φίλους πονηρούς, τι τους θέλεις τους εχθρούς».

Διαβάζω στη «δημοκρατία» της 31 Ιανουαρίου: «Η προσφάτως αποθανούσα πρώην γραμματέας και στενογράφος του υπουργού προπαγάνδας του Χίτλερ, Γιόζεφ Γκέμπελς, Μπρουνχίλντε Πόμζελ είχε δηλώσει: «Δεν γνωρίζαμε τίποτε, διότι όλοι όσοι εργαζόμαστε στην καρδιά του ναζιστικού καθεστώτος, είμασταν παγιδευμένοι σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκεντρώσεως». Έχω πει πολλές φορές και δεν είναι δική μου διαπίστωση, ότι οι όψιμοι «αντιστασιακοί» είναι εκ των πλέον γραφικών τύπων (θυμηθείτε τους επί επταετίας εκφωνητές, που έλεγαν με τέτοιο τρόπο τις ειδήσεις ώστε…περνούσαν μηνύματα…). Τούτη ‘δώ όμως η Μπρουνχίλντε, μάλλον θα πρέπει να διεκδικεί το τσάμπιονς λιγκ της ηλιθιότητος.

Ο Αυτοκράτωρ Τσακνής, τσάρος πασών των ΕΡΤ, που έχει πετύχει το κολοσσιαίο ποσοστό των 2 και κάτι % ακροαματικότητα των σταθμών του, αποφασίζει και διατάσσει την απαγόρευση των ζωντανών μεταδόσεων ομιλιών στελεχών της ΧA, επιτρεπομένης της μεταδόσεως, μόνο κατόπιν λογοκρισίας από τον ίδιο. Απλώς υπενθυμίζω ότι αυτόν τον κύριο τον πληρώνουμε εμείς…

Τι ωραία! Τι καλά!   Διάβασα ότι η παλιά σειρά «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι», παραγωγής 1974-1983, που μεταδόθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 1975 και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, επιστρέφει στην ΕΡΤ2. Τώρα δεν μένει παρά ο κ. Τσακνής να βάλει και το «Πέητον πλέις», τη «Δυναστεία» και άλλα παρεμφερή, καθώς επίσης και τον «Γιούγκερμαν», τον «Άγνωστο πόλεμο» (όχι αυτό είναι χουντικό και έπαιζαν και αντιστασιακοί μέσα…) και το…«Λούνα πάρκ». Ακόμα και τον Καραγκιόζη του Σπαθάρη για να είναι ασορτί με το περιβάλλον μας.

Ο σοφός λαός μας λέει: «Ό,τι μικρομάθεις δεν μεγαλαφήνεις». Πώς μου ήρθε τώρα αυτό; Οι ΣΥΡΙΖΑίοι και γενικώς οι προλετάριοι όλων των λαών, έχουν μεγαλώσει με την καραμέλα του κακού αστυνομικού που παίρνει τα παιδιά, που σκοτώνει γέρους και βιάζει γριές, που βαράει τον φουκαρά τον αναρχικό επειδή έκαψε μόνο 3 τρόλεϊ και όχι όλον τον στόλο κ.λπ. Πώς λοιπόν τώρα θέλουμε ένα βγούν να υποστηρίξουν τον δόλιο το αστυνομικό, που προσπαθώντας να προφυλάξει τον λαοπρόβλητο Μουζάλα από το μένος των προστατευμένων του, έσπρωξε τον επενδυτάκι στο Ελληνικό. Δεν είδαν όμως τις μπουνιές του λαθρομεταναστακίου, που αν δεν ήταν δίπλα του ένας πολίτης να το συγκρατήσει, Κύρος οίδε τι εξελίξεις θα είχαμε.

Αλλά αρκετά για σήμερα. Σταματώ για να δω για 124η φορά τη θρυλική πλέον ταινία «Τα κίτρινα γάντια», στην οποία παίζουν οι: Νίκος, Κοντού, Γιάννης, Φωτόπουλος, Μάρω, Σταυρίδης, Μίμης και Γκιωνάκης. Τα ονόματα των ηθοποιών μου τα έδωσε ο σ. Καρανίκας και δεν παίρνω όρκο ότι είναι σωστά. Άλλωστε ο σύντροφος έχει ένα πρόβλημα με τα ονόματα. Βλέπετε άμα διαβάζεις πλέρια Μπακούνιν και βλέπεις έναν σκασμό Ταρκόφσκι, αυτά παθαίνεις…

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα