Πρακτικές μαφίας από τους «εταίρους»

Η Ευρωπαϊκή Ενωση διόλου δεν θυμίζει λυκοσυμμαχία. Η τακτική της παραπέμπει περισσότερο σε κοπάδι καρχαριών που κατασπαράσσει οτιδήποτε βρει. Ακόμα και όσα μέλη της ομάδας είναι τραυματισμένα.

Η Ελλάδα εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση όχι για να αποτελέσει μέλος κοπαδιού καρχαριών ή άλλων αρπακτικών ούτε για να ενταχθεί σε μαφιόζικη ομάδα με αρχινονό τους Γερμανούς. Το φοβικό σύνδρομο των πολιτικών που ήθελαν διακαώς την ένταξή μας στην Ε.Ε. και την ευρωζώνη τούς είχε ωθήσει να σκέφτονται ότι η χώρα μας θα ήταν «θωρακισμένη» έναντι της εξωτερικής απειλής (βλέπε Τουρκία) και οικονομικά εξασφαλισμένη, στηριζόμενη στις πλάτες των άλλων.

Μία από τις ηχηρότερες αποδείξεις του τρόμου αρκετών πολιτικών απέναντι σε οποιονδήποτε εξωτερικό εχθρό είναι η φράση «αμφισβητούν ευρωπαϊκό έδαφος» όταν κάποια γειτονική χώρα εγείρει διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας μας.
Δεν έχουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και στους Ελληνες και σε κάθε ευκαιρία αποπειρώνται να μεταθέσουν τις ευθύνες αλλού.

Ομως
οι εκτιμήσεις που γίνονται υπό καθεστώς φόβου και βασιζόμενες σε εθνικές ανασφάλειες αποδεικνύονται εσφαλμένες. Οι αδυναμίες της χώρας δεν καλύφθηκαν ούτε αντιμετωπίστηκαν από την ένταξή της στο «κλαμπ των ισχυρών». Συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Τα κενά της κρατικής μηχανής και οι κοινωνικές παθογένειες πολλαπλασιάστηκαν, οξύνθηκαν και φάνηκαν ακόμα και σε εκείνους που δεν τις είχαν αντιληφθεί.

Τώρα, έπειτα από μια μαύρη επταετία οικονομικής ύφεσης, ξενοκρατίας, κοινωνικής διάλυσης και μείωσης του πληθυσμού, οι δανειστές ζητούν ακόμα περισσότερα! Σαν τους μαφιόζους από τα θύματά τους όταν αυτά τους πληρώνουν την πρώτη δόση από εκείνα που απαιτούν.

Οπως έγραψε σχετικά η «δημοκρατία», οι δανειστές, για να επιστρέψουν, ζητούν «μέτρα ως το 2028! Ωμός εκβιασμός των θεσμών σε Τσακαλώτο για δεσμεύσεις που υπερβαίνουν τη δεκαετία προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση».

Φυσικά, τη συνέχεια αυτής της ιστορίας τη γνωρίζουμε, διότι θα είναι η πολλοστή που θα έχουμε ζήσει κάτι παρόμοιο. Κάθε υποχώρηση ακολουθείται από ακόμα μεγαλύτερες αξιώσεις των δανειστών.

Αυτός ο γόρδιος δεσμός δεν λύνεται…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα