Βερολίνο: Ο Μητσοτάκης στη φωλιά του «λύκου»

Μείωση φόρων ζήτησε από τη Μέρκελ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα θα συναντήσει τον Σόιμπλε

Τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία στα χρόνια των Μνημονίων περιέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ανγκελα Μέρκελ, κατά τη χθεσινή ωριαία συνάντησή τους στο Βερολίνο (20 λεπτά ήταν μόνο οι δυο τους), στην πρώτη επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. υπό τη συγκεκριμένη ιδιότητά του. «Μετέφερα στην καγκελάριο μερικές εικόνες από τις δυσκολίες που περνούν οι Ελληνες, έπειτα από επτά και πλέον χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Μιλήσαμε για την ανεργία των νέων και για την ακραία φτώχεια» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση, υπογραμμίζοντας «τις σκληρές προσπάθειες των πολιτών, την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη τους». Φορώντας, μάλιστα, τη «φανέλα της Εθνικής Ελλάδος», όπως χαρακτηριστικά λένε οι συνεργάτες του, κινήθηκε και αυτός στη γραμμή που έχει κινηθεί και ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας εμμέσως από την κυρία Μέρκελ να… μαζέψει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στο πλαίσιο αυτό, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αδιαπραγμάτευτη θέση της χώρας μας στο κέντρο της Ευρώπης. «Λέμε ένα ξεκάθαρο όχι στην επιστροφή στη δραχμή και σε όσους διακινούν τέτοια σενάρια. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης» τόνισε, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος έχει ανοίξει και πάλι το θέμα του Grexit.

Το πρόγραμμα

O πρόεδρος της Ν.Δ. παρουσίασε στην καγκελάριο το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του για έξοδο της χώρας από την κρίση, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
«Είναι σαφές πως οι καθυστερήσεις και οι παλινωδίες της κυβέρνησης οδηγούν τους πιστωτές μας σε υπερβολικές απαιτήσεις. Η κοινωνία πληρώνει πολύ ακριβά τον λογαριασμό για την αποτυχία του κ. Τσίπρα να εφαρμόσει τις τολμηρές αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας.

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θέλησε να αναδείξει στη συνομιλήτριά του την εικόνα του αξιόπιστου συνομιλητή και την αποφασιστικότητά του να κάνει την Ελλάδα «ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος», καθώς ο ίδιος πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις.
Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα θα συναντηθεί με τον Β. Σόιμπλε, αναφέρθηκε και στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα για το οποίο, όπως είπε, «η κυβέρνηση έχει προκαλέσει επικίνδυνες καταστάσεις με την ανικανότητα και την ιδεοληψία της».
Μετά τη συνάντηση με την κυρία Μέρκελ ανώτατη κομματική πηγή επαναλάμβανε ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να ψηφίσει δημοσιονομικά μέτρα αλλά μόνο διαρθρωτικά.

Λαζαρίδης: Η χώρα μπορεί να σταθεί γρήγορα στα πόδια της

Στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης.
«Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να καταστήσει σαφές σε όλες τις επαφές με ξένους ηγέτες ότι η χώρα μπορεί να σταθεί γρήγορα στα πόδια της και να αποκτήσει μια ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική. Η σημερινή εικόνα δεν είναι η πραγματική εικόνα της Ελλάδος. Δεν είναι αυτές οι πραγματικές δυνατότητες που έχουν η χώρα και οι πολίτες της» σημείωσε. «Στο τέλος του 2014», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης, «τα πράγματα στη χώρα μας ήταν πολύ καλύτερα». Ακόμη κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι «οι καλύτεροι μαθητές της τρόικας».

Προκαταρκτική εξέταση για το «πόθεν έσχες» της Μαρέβα από τη Δικαιοσύνη

Παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη σχετικά με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.

Η μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου στρέφεται κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Βαξεβάνης ζητάει να ερευνηθεί εάν νόμιμα δεν περιέλαβε στην προσωπική-ατομική δήλωση περιουσιακής κατάστασης («πόθεν έσχες») και τη σύζυγό του Μαρέβα.
Επίσης, ζητάει να διερευνηθούν οι λόγοι που δεν αναφέρθηκε στη δήλωση «πόθεν έσχες» της Μαρέβα Μητσοτάκη διαμέρισμα που φέρεται ότι διατηρεί στο Παρίσι.

Να σημειωθεί ότι ως προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λόγω του νόμου περί ευθύνης των υπουργών, δεν μπορεί να κινηθεί καμία δικαστική διαδικασία εάν δεν υπάρξει η προηγούμενη συγκατάθεση της Βουλής. Ετσι, η προκαταρκτική έρευνα, η οποία θα διενεργηθεί, αφορά αρχικά μόνο τη Μαρέβα Μητσοτάκη.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα