Τρομοκρατία από Στουρνάρα για… fast track ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Κλίμα… τρομοκρατίας καλλιέργησε μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο Γιάννης Στουρνάρας, σε μια προσπάθεια να πιέσει και αυτός την κυβέρνηση να κλείσει εδώ και τώρα την αξιολόγηση υπογράφοντας τα πάντα!

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο διοικητής της ΤτΕ, αναφερόμενος στα σενάρια περί Grexit, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «κάνουν λάθος όσοι επαναφέρουν θέμα δραχμής» και προειδοποίησε: «Θα είναι η απόλυτη καταστροφή, δεν θα μπορούμε ούτε να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό. Ταξιδέψτε στη Βόρεια Κορέα για να δείτε. Θα μας συλλαμβάνουν στα σύνορα». Οπως μάλιστα ανέφερε, «είναι τουλάχιστον ανόητο» να συζητείται επιστροφή στη δραχμή.

Ο κ. Στουρνάρας ζήτησε επιτακτικά να κλείσει η αξιολόγηση και πρόσθεσε: «Η κατάσταση για τους κυβερνώντες είναι πιο εύκολη τώρα. Είμαστε στο τελευταίο μίλι και γι’ αυτό δεν δικαιολογείται αποτυχία. Το κόστος τού να κλείσουμε θα είναι πολύ μικρό, ενώ το κόστος τού να μην κλείσουμε θα είναι τεράστιο» τόνισε. Για το ΔΝΤ ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι πως επιδιώκει λύση με λανθασμένο τρόπο, δίνοντας μια απαισιόδοξη εικόνα του ελληνικού προβλήματος. «Ενώ συμφωνώ με τους μακροπρόθεσμους στόχους, διαφωνώ με τον τρόπο που γίνεται» σημείωσε.

Αναφορικά με τις δηλώσεις Σόιμπλε, με τις οποίες επανέφερε το ζήτημα του Grexit, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος επισήμανε: «Φυσικά διαφωνώ με τον Σόιμπλε, αν έχει μιλήσει για Grexit (σ.σ.: είναι ο μόνος που δεν τον έχει ακούσει). Αλλά δεν το έχω ακούσει με τα αυτιά μου», ενώ συμπλήρωσε ότι το συγκεκριμένο ενδεχόμενο δεν είναι αξιόπιστη απειλή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα