Σουβλάκι και φραπέ στο Ντουμπάι

Στο εστιατόριο «Eat Greek» η Βλάσσια Αναγνώστου  μυεί τους Αραβες στις ελληνικές γεύσεις 

Τα αγνά υλικά της ελληνικής υπαίθρου, οι αξίες της μεσογειακής διατροφής, η περίφημη ελληνική φιλοξενία και το μεράκι για τη γαστρονομία και τη μαγειρική τέχνη είναι τα συστατικά της επιτυχίας για τη Βλάσσια Αναγνώστου, η οποία μαθαίνει τους κατοίκους του Ντουμπάι να τρώνε ελληνικά.

«Eat Greek» ονομάζεται το εστιατόριο που έχει ανοίξει η Ελληνίδα σεφ στο εξωτικό εμιράτο του Περσικού Κόλπου. Το μαγαζί της Βλάσσιας Αναγνώστου βρίσκεται στο συγκρότημα Dubai Marina, το περιβάλλον του οποίου υπόσχεται χαλάρωση και ευδαιμονία συνδυασμένη με την παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία.

Το μενού περιλαμβάνει κλασικά πιάτα, όπως η χωριάτικη σαλάτα, το κεμπάπ και το σουβλάκι, αλλά και πιο παραδοσιακές συνταγές, όπως τα γεμιστά, τα λαδερά, ο ντάκος και το τζατζίκι.
Από τον κατάλογο, βέβαια, δεν λείπουν και σύγχρονες γαστρονομικές επιλογές. Ολα όμως παρασκευάζονται με αγνά υλικά, λαχανικά, θαλασσινά και κρέας. Το Eat Greek δεν έχει μάθει τους κατοίκους του Ντουμπάι μόνο να τρώνε ελληνικά, αλλά να πίνουν και… φραπέ. Το φημισμένο ελληνικό ρόφημα έχει και αυτό «ταξιδέψει» στον Περσικό Κόλπο, ξεδιψώντας καθημερινά όσους επισκέπτονται το ελληνικό εστιατόριο.

Η Βλάσσια Αναγνώστου περιγράφει την κουζίνα του Eat Greek ως εξής: «Οι γεύσεις είναι ελαφρές και δοσμένες μέσα από τη μυρωδιά των βοτάνων, ώστε να προδιαθέτουν ευχάριστα αυτόν που θα τις δοκιμάσει. Το φαγητό δεν πρέπει να είναι πολύπλοκο. Η απλότητα διατηρεί την αυθεντικότητα και το άρωμα, και στο Eat Greek υιοθετούμε τη συγκεκριμένη φιλοσοφία».

Επιθυμία της δημιουργού του Eat Greek είναι κάθε φορά που ένας πελάτης επισκέπτεται τον χώρο του εστιατορίου να ανοίγει την πόρτα του μαγαζιού και μπαίνοντας μέσα να νιώθει αμέσως τη φιλοξενία. «Ετσι είμαστε άλλωστε και στην Ελλάδα, φιλόξενοι» υπογραμμίζει!
Η πελατεία δεν περιορίζεται στους Ελληνες που ζουν στο Ντουμπάι, καθώς το Eat Greek έχει γίνει στέκι για Ευρωπαίους και Αραβες, που έχουν μυηθεί στη γαστρονομική κουλτούρα της χώρας μας και της Μεσογείου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα