«Σιωπή» για τη συνάντηση Κυριάκου με Σόιμπλε!

Ούτε δηλώσεις ούτε καν φωτογραφίες από το ραντεβού του προέδρου της Ν.Δ. με τον αδίστακτο Γερμανό υπ. Οικονομικών

Δεκαπέντε λεπτά περισσότερο από τον προγραμματισμένο χρόνο (συνολικά 75 λεπτά) διήρκεσε η χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Ηταν μια συνάντηση «πιο τεχνική και σαφώς πιο δύσκολη» -όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ.- σε σχέση με το προχθεσινό τετ α τετ με την Ανγκελα Μέρκελ, που είχε αρκετές ιδιαιτερότητες.

Αξιοπερίεργο, πάντως, ήταν ότι δεν έγιναν δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ενώ ούτε καν δημοσιοποιήθηκαν φωτογραφίες!
Επρόκειτο για την πρώτη επαφή των δύο ανδρών από τη στιγμή που εξελέγη στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Οικονομίας Χρήστο Σταϊκούρα και τον σύμβουλό του επί των οικονομικών Στέλιο Πέτσα, παρουσίασαν στον κ. Σόιμπλε αναλυτικά τις θέσεις της Ν.Δ. για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Οι φάκελοι

Οι μπλε φάκελοι που είχαν μαζί τους οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη περιείχαν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, σχεδιαγράμματα και πίνακες που ενισχύουν τη θέση τους αυτή. Στο επίκεντρο βρέθηκαν το πρόγραμμα των προτεινόμενων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η ανάγκη μείωσης της φορολογίας, η στήριξη των επενδύσεων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, η μείωση των κρατικών δαπανών και η ανάγκη εξασφάλισης του δημοσιονομικού αέρα μέσω μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2%.

Ανήσυχος, πάντως, ήταν ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με 20 βουλευτές του κόμματος της Ανγκελα Μέρκελ CDU, όταν πέντε εξ αυτών, με προκλητικό ύφος, του έθεσαν θέμα επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή. Ολοι τους, εξάλλου, είπαν πως δεν θα ξαναπληρώσει ο Γερμανός φορολογούμενος για την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συναντήθηκε, επίσης, με τριάντα κορυφαία στελέχη μεγάλων γερμανικών εταιριών, όπως της Fraport, της TUI και της Deutsche Telekom, κατασκευαστικές εταιρίες, καθώς και εταιρίες πληροφορικής και νέων τεχνολογιών.  
«Είμαι απόλυτα δεσμευμένος στο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που προτείνω. Εχω και τη βούληση και την ομάδα να τις υλοποιήσω, και ο ελληνικός λαός είναι ώριμος μετά από επτά χρόνια κρίσης. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, δοκιμάστηκαν και απέτυχαν, ο λαϊκισμός πρέπει να ηττηθεί» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, εξηγώντας πως το κόμμα του έχει το πρόγραμμα, το σχέδιο και τους ανθρώπους που μπορούν να το υλοποιήσουν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα