Δύσκολες ώρες για τον Πολάκη που έστησε «σόου» στο Αττικόν!

Διαμαρτυρίες με συνθήματα για τα ράντσα, τις κλειστές ΜΕΘ και τις τεράστιες ελλείψεις στα χειρουργεία

Ρεπορτάζ
Ρίτα Μελά

Με πανό και συνθήματα διαμαρτυρίας υποδέχτηκαν χθες τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν, ο οποίος επισκέφθηκε το θεραπευτήριο για να τελέσει τα εγκαίνια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) Παίδων της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής.

Οι εργαζόμενοι ετοίμασαν θερμή υποδοχή στον κ. Πολάκη, που έφτασε στο Αττικόν στις 11 το πρωί. Φωνάζοντας συνθήματα για τα δεκάδες ράντσα που επιστρατεύονται σε κάθε εφημερία και για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, χαρακτήρισαν την επίσκεψη του κ. Πολάκη «σόου», καθώς γίνεται τη στιγμή που το νοσοκομείο ταλανίζεται από βασικά προβλήματα, όπως «η τεράστια έλλειψη προσωπικού, η υποχρηματοδότηση, η αποκατάσταση της κατεστραμμένης υποδομής (από τον μαγνητικό τομογράφο ως τα κολονοσκόπια), τα κλειστά χειρουργεία και οι κλίνες ΜΕΘ».

Να σημειωθεί πάντως πως η ΜΑΦ Παίδων, που ήδη λειτουργεί από την περασμένη εβδομάδα, είναι η μοναδική μονάδα σε ολόκληρη τη δυτική Αττική και υλοποιήθηκε μέσω της δωρεάς του απαραίτητου εξοπλισμού από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», ύψους 200.000 ευρώ.
Η λειτουργία της ΜΑΦ Παίδων θα συμβάλει στην άμεση αντιμετώπιση περιστατικών με επικίνδυνα και απειλητικά για τη ζωή των παιδιών νοσήματα και θα συνδράμει ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.
Παράλληλα θα αποσυμφορήσει τις αντίστοιχες Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας των νοσοκομείων παίδων που ήδη λειτουργούν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα