Δολοφονία- μυστήριο του αδελφού του Κιμ Γιονγκ!

Επεσε νεκρός σε αεροδρόμιο της Μαλαισίας.Μάρτυρες μιλούν για δύο γυναίκες που του επιτέθηκαν με δηλητηριασμένες βελόνες!

Από τη
Θεανώ Καρούτα

Σενάριο κατασκοπικής ταινίας θυμίζει η υπόθεση δολοφονίας του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ναμ, που έπεσε νεκρός χθες στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ!

Μαλαισιανά και νοτιοκορεατικά media, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, κάνουν λόγο για δύο άγνωστες γυναίκες που του επιτέθηκαν με δηλητηριασμένες βελόνες, ενώ αφήνουν αιχμές αναφέροντας ότι οι δύο δράστριες είναι πράκτορες της Πιονγιάνγκ, κάτι που όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από τις Αρχές.

Πηγές της αστυνομίας της Μαλαισίας μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ανέφεραν ότι ο άγνωστος μέχρι εκείνη τη στιγμή Βορειοκορεάτης, στου οποίου το διαβατήριο αναγραφόταν το όνομα Κιμ Τσολ, έπεσε θύμα επίθεσης από δύο γυναίκες προτού περάσει από τον έλεγχο της υπηρεσίας μετανάστευσης, ενώ κατέρρευσε όταν έφτασε στη ζώνη καταστημάτων του αεροδρομίου.

Ζαλίστηκε

«Δεν ξέρουμε αν ήταν κάποιο ύφασμα ή αν ήταν βελόνες» είπε αξιωματικός της αστυνομίας, εξηγώντας ότι μια υπάλληλος του αεροδρομίου ανέφερε πως κάποιος του έπιασε το πρόσωπο και εκείνος ζαλίστηκε.

Ο άνδρας κατέληξε κατά τη διακομιδή του από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στο νοσοκομείο, όμως μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχουν διαπιστωθεί τα ακριβή αίτια του θανάτου του, για τα οποία θα διενερηθεί νεκροτομή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 46χρονος Κιμ Γιονγκ Ναμ είχε πέσει σε δυσμένεια από το καθεστώς του ετεροθαλούς αδελφού του μετά την απόπειρά του να μπει στην Ιαπωνία με πλαστό διαβατήριο, το 2001, ενώ έκτοτε πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μακριά από τη Βόρεια Κορέα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ εθεωρείτο πιθανός διάδοχος του πατέρα του, Κιμ Γιονγκ Ιλ. Ηταν ένθερμος υποστηρικτής της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων στη Βόρεια Κορέα και πρόσφατα είχε δηλώσει σε ιαπωνική εφημερίδα ότι είναι αντίθετος με την κληρονομική διαδοχή στην εξουσία της χώρας. Σε πολλούς πάντως η δολοφονία θύμισε την εν ψυχρώ εκτέλεση του θείου του Κιμ Γιονγκ Ουν, Γιανγκ Σονγκ Θεκ, τον Δεκέμβριο του 2013.

Καταδίκη ΟΗΕ για τον πύραυλο

Η εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου που πραγματοποίησε την Κυριακή η Πιονγιάνγκ προκάλεσε την ομόφωνη καταδίκη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο συγκλήθηκε εκτάκτως για τον λόγο αυτό το βράδυ της Δευτέρας, χωρίς ωστόσο να παρθούν αποφάσεις για περαιτέρω ενέργειες. Το Συμβούλιο κάλεσε τα μέλη του -ανάμεσα στα οποία και τη σύμμαχο της Βόρειας Κορέας Κίνα- να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Πιονγιάνγκ. Στο Συμβούλιο τα μέλη ενέκριναν ομόφωνα κείμενο στο οποίο η πρόσφατη βαλλιστική δοκιμή χαρακτηρίζεται «σοβαρή παραβίαση» των αποφάσεων του ΟΗΕ. Σύμφωνα με τη Σεούλ πάντως, η εκτόξευση στόχευε να «ελέγξει» την αντίδραση του Τραμπ, ο οποίος δεσμεύτηκε για «έντονη απάντηση» στην Πιονγιάνγκ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα