Η Ολλανδία δίνει άσυλο, αλλά η Ελλάδα φοβάται!

Τούρκοι αξιωματικοί πήραν άδεια παραμονής για 18 μήνες χωρίς ουσιαστική αντίδραση της Αγκυρας

Ε να γεγονός που πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα την Ελλάδα έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες στην Ολλανδία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι ολλανδικές Αρχές και συγκεκριμένα η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Υπηκοότητας (IND) αποφάσισε να χορηγήσει άδεια παραμονής διαρκείας 18 μηνών σε αξιωματικούς και στις οικογένειές τους, που μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου αρνήθηκαν να επιστρέψουν στην Τουρκία, ενώ υπηρετούσαν σε θέσεις του ΝΑΤΟ αλλά και σε διπλωματικές αντιπροσωπίες της Τουρκίας στην Ευρώπη.

Στα δημοσιεύματα σημειώνεται ότι το αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των αξιωματικών δεν γίνεται δεκτό, γιατί είναι σε ισχύ ο νόμος έκτακτης ανάγκης, γι’ αυτό και επιλέχτηκε η οδός της παραχώρησης άδειας παραμονής.

Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν στην ολλανδική εφημερίδα «NRC», που αποκάλυψε το θέμα, ότι έδωσαν εγγυήσεις στην Ολλανδία πως οι αξιωματικοί θα έχουν «δίκαιη δίκη», δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι «είναι απαράδεκτο να αποτελέσει η σύμμαχος στο ΝΑΤΟ Ολλανδία ασφαλές λιμάνι για τους πραξικοπηματίες»!

Το υπουργείο Δικαιοσύνης πάγωσε προσωρινά το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των κατηγορουμένων αξιωματικών για συμμετοχή στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, λόγω των εξελίξεων που ακολούθησαν στην Τουρκία. Σημειώνεται ότι σχεδόν το σύνολο των πολιτικών κομμάτων στην Ολλανδία τάσσεται υπέρ της παραχώρησης ασύλου στους Τούρκους αξιωματικούς.

Τέλος, ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός της Ολλανδίας NOS μετέδωσε ότι στη Γερμανία έχουν ζητήσει άσυλο 40 Τούρκοι αξιωματικοί που υπηρετούσαν σε θέσεις του ΝΑΤΟ, ενώ ο συνολικός αριθμός των Τούρκων αξιωματικών που ζητούν άσυλο σε χώρες της Ευρώπης ξεπερνά τους 100, από τους οποίους οι 86 υπηρετούσαν στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Πάντως, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο έντονου προβληματισμού το θέμα της αντιμετώπισης του ίδιου ζητήματος από την Τουρκία με πολύ διαφορετικό τρόπο απέναντι στην Ελλάδα, σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Οτι, δηλαδή, το φοβικό σύνδρομο που διακατέχει την πατρίδα μας απέναντι στην Τουρκία τρέφει στην ουσία και ενθαρρύνει την τουρκική επιθετικότητα, όπως γίνεται και με την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που ζητούν άσυλο από την Ελλάδα.

Σ.Κ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα