Ερευνα σε βάθος για Σταμαδιάνο

Πειθαρχική εξέταση για τη μη εξαίρεση του προέδρου του Συμβουλίου Εφετών από την υπόθεση της «εγκληματικής»

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί και το θέμα της «εγκληματικής οργάνωσης» θα είναι ή η σωτηρία του ή το κύκνειο άσμα του. Οπως αποκάλυψε η εκπομπή «Δίκη στον Σκάι», ποινική και πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση διενεργεί ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Παπαγεωργίου για την πολύκροτη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, ερευνάται το αδίκημα της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης για τον πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο.

Οπως είναι γνωστό και σας είχαμε αναφέρει και στο παρελθόν, ο υιός του κ. Σταμαδιάνου είχε διοριστεί επί προεδρίας Σαρρή στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Τόσο ο Γιώργος Σαρρής όσο και ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος Γιάννης Παπακωνσταντίνου είναι -ως γνωστόν- κακουργηματικά κατηγορούμενοι στη δικογραφία για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Ο εφέτης Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος είναι μεταξύ των τριών δικαστών που θα κρίνουν την παραπομπή τους ή όχι σε δίκη.

Νέες συνομιλίες

Από κει και πέρα, απόπειρα επηρεασμού μελών του πειθαρχικού οργάνου της ΕΠΟ αποκαλύπτεται σε δύο συνομιλίες που καταγράφηκαν νομίμως, στο πλαίσιο της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης, όπως αποκάλυψε η «Δίκη στον Σκάι».
Οπως αναφέρθηκε, ο υπερκοριός «συνέλαβε» διευθύνοντα σύμβουλο ΠΑΕ να συνομιλεί με πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ και να επιχειρούν τον επηρεασμό μελών του δικαιοδοτικού οργάνου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας!

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο διευθύνων σύμβουλος ΠΑΕ ομολογεί σε άλλον συνομιλητή του τη διαδικασία επηρεασμού! Στις 6/7/2012 λέει χαρακτηριστικά: «Θυμήθηκα ότι είναι κολλητός του πατέρα μου, που τρώει μπουγάτσα μέχρι να πάθει σάκχαρο… ναι… και έτσι δεν τα κατάλαβα… αλλά είναι ωραίος τύπος και μάλιστα αυτός είχε έναν δικαστικό τώρα… σοβαρός άνθρωπος… εντάξει… άρα έγινε η δουλειά του καταρχήν, τώρα θα μας κάνει τη δουλειά μας».

Ο διευθύνων σύμβουλος ΠΑΕ μεταφέρει σε άλλον συνομιλητή του τι ακριβώς του ανέφερε ο εκπρόσωπος της ομάδας που ευνοήθηκε από την απόφαση του δικαιοδοτικού οργάνου της ΕΠΟ. Χαρακτηριστικά του είπε για τον πρόεδρο της μεγάλης ΠΑΕ: «Τον πρόεδρο τώρα μου λέει να του φιλήσω το χέρι…»

Τρεις μήνες πριν από τη δίκη των 23 μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ για το σκάνδαλο της κάρτας υγείας, ο Γ. Σαρρής και ο Β. Τοπολιάτης αθωώθηκαν για επιταγή που δεν πληρώθηκε στην εταιρία η οποία είχε αναλάβει το έργο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα