Ξυλοκόπησαν καθηγητή του Παντείου

Σοκ προκαλεί ο ξυλοδαρμός του καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Αγγελου Συρίγου (φωτό δεξιά) εντός του ιδρύματος.

Το περιστατικό συνέβη όταν ο καθηγητής παρατήρησε τρεις νεαρούς, που έκαναν γκράφιτι. Οπως περιέγραψε ο άτυχος καθηγητής, «ενώ πήγαινα στο Πάντειο είδα κάποιον να ζωγραφίζει με σπρέι τον τοίχο. Του είπα ότι αυτό απαγορεύεται και μου απάντησε: “Γιατί; Δικός σου είναι ο τοίχος;”. Μετά ήρθαν άλλοι δύο. Ο ένας με το σπρέι μού έβαψε το παντελόνι και με χτύπησε με το μπουκάλι στο κεφάλι.

Επεσα κάτω και οι άλλοι δύο άρχισαν να με χτυπούν δυνατά με κλοτσιές» ανέφερε. Οι τρεις δράστες εξαφανίστηκαν, ενώ ο κ. Συρίγος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας καταδίκασε «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» την επίθεση εναντίον του καθηγητή, επισημαίνοντας πως «οι πράξεις βίας δεν έχουν καμία θέση, όχι μόνο στα πανεπιστήμια αλλά και σε κανέναν άλλο χώρο. Ο διάλογος δίνει διεξόδους και οδηγεί όλους μας ένα βήμα μπροστά».

Την επίθεση καταδίκασε και η Ν.Δ., η οποία έκανε λόγο για «ακόμα ένα κρούσμα βίας, που κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς. Πάντως, χθες το απόγευμα η αστυνομία έκανε μια σύλληψη και δύο προσαγωγές υπόπτων για την επίθεση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα