Εφοδος στα γραφεία ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ από τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν

Στο στόχαστρο της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp.) βρίσκεται η ΔΕΗ για πιθανή κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στη χονδρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από το 2010. Προχθές, μάλιστα, κλιμάκια της πανίσχυρης DG Comp. πραγματοποίησαν έφοδο στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, και πήραν ακόμα και τους σκληρούς δίσκους από προσωπικούς υπολογιστές, έγγραφα και άλλα στοιχεία.

Η διοίκηση της ΔΕΗ ανακοίνωσε χθες: «Ο έλεγχος διενεργείται δυνάμει σχετικής απόφασης της Επιτροπής με ημερομηνία 1/2/2017 για υποτιθέμενη κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης εκ μέρους της ΔΕΗ στη χονδρική αγορά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το 2010 και εφεξής».

Το ενδιαφέρον είναι ότι προ ημερών ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης είχε μιλήσει για χειραγώγηση τιμών από τους ανταγωνιστές της ΔΕΗ στο πλαίσιο των δημοπρασιών ΝΟΜΕ για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Φαίνεται, όμως, ότι η ΔΕΗ βρίσκεται στο στόχαστρο της DG Comp., αφού είχαν γίνει καταγγελίες για κατάχρηση της ισχυρής θέσης που κατέχει στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Η έφοδος έγινε πάντως τις ίδιες μέρες που φουντώνουν οι πληροφορίες για πιέσεις των δανειστών ώστε η ΔΕΗ να πωλήσει μονάδες ηλεκτροπαραγωγής σε ιδιώτες. Μάλιστα, οι δανειστές φέρεται ότι ζητούν την πώληση του 40% των μονάδων της επιχείρησης. Η διοίκηση της ΔΕΗ, για να αντιμετωπίσει τις πιέσεις, έχει ανακοινώσει πως πρόκειται να πωλήσει δύο χαρτοφυλάκια πελατών (περίπου 700.000 πελάτες) σε ιδιώτες, ώστε να μειωθεί γρήγορα το μέριδιό της.
Η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού φαίνεται πως συμμετέχει στην έρευνα της DG Comp., σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα