Φόβος για νέο ψαλίδι στις κύριες συντάξεις

Εννέα στους δέκα Ελληνες πιστεύουν ότι δεν θα πάρουν σύνταξη αντίστοιχη των εισφορών τους, σχεδόν έξι στους δέκα ότι η τελευταία ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι προς τη λάθος κατεύθυνση και πάνω από εννέα στους δέκα ότι επίκειται νέα συρρίκνωση των κύριων συντάξεων.

Πρόκειται για τα συμπεράσματα που προκύπτουν από έρευνα της θεσσαλονικιώτικης εταιρίας δημοσκοπήσεων Interview γύρω από το νέο ασφαλιστικό καθεστώς, σε δείγμα 715 ατόμων από όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, στο ερώτημα αν ο σημερινός 30άρης ή 40άρης, όταν βγει στη σύνταξη σε 20 ή 30 χρόνια από σήμερα, θα πάρει σύνταξη αντίστοιχη των εισφορών του, το 94% απαντά αρνητικά.

«Λάθος»

Ενα 59% θεωρεί ότι η τελευταία ασφαλιστική μεταρρύθμιση (σύνδεση κερδών με ασφαλιστικές εισφορές) είναι προς τη λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ μόνο ένα 34% πιστεύει πως είναι προς τη σωστή.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντούν, με το συντριπτικό ποσοστό του 96%, ότι οι μειώσεις των κύριων συντάξεων θα συνεχιστούν. Την ίδια στιγμή, το 87% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες που τους προσφέρει το ταμείο τους, σε σχέση με τις ασφαλιστικές εισφορές, δεν είναι καλές, ενώ μόλις το 10% απαντά ότι τους ικανοποιεί.

Η σχετική έρευνα της Interview πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Μ. Μαθιοπούλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα