Kαψώνια με pole dancing σε Γερμανίδες στρατιωτίνες

Ρεπορτάζ
Μυρτώ Μπούτση

Σε σκάνδαλο μεγατόνων για τον γερμανικό στρατό εξελίσσεται η υπόθεση των σεξουαλικών καψωνιών στο στρατόπεδο Πφούλεντορφ στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Εσωτερική έρευνα του γερμανικού υπουργείου Αμυνας που διέρρευσε στο περιοδικό «Der Spiegel» και το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA πιστοποιεί πως στην εν λόγω βάση οι στρατιωτίνες εξαναγκάζονταν συχνά να χορεύουν γυμνές σε στύλο (το λεγόμενο «pole dancing»), να κάνουν ασκήσεις (επίσης με αδαμιαία περιβολή) που είχαν σεξουαλικό χαρακτήρα, ενώ οι εκπαιδευτές τους τις υπέβαλλαν στο λεγόμενο «τεστ οσμής» και τις άγγιζαν στα απόκρυφα σημεία τους.

Οι αποκαλύψεις προέρχονται από τη μαρτυρία μίας γυναίκας, που αναφέρεται στην έκθεση ως «Νικόλ Ε», η οποία περιγράφει τις «σαδιστικές τελετουργίες» που λάμβαναν χώρα στο συγκεκριμένο στρατόπεδο. Πιστοποιείται όμως και από τους ερευνητές του υπουργείου, που βρήκαν έναν στύλο, όπως αυτός που χρησιμοποιείται συνήθως σε ερωτικά κλαμπ, να είναι εγκατεστημένος στο κέντρο του στρατώνα. Και γύρω από αυτόν απομεινάρια από… σφηνάκια, που προφανώς οι εκπαιδευτές κατανάλωναν ενώ παρακολουθούσαν αυτές τις «τελετουργίες».

Οι τελευταίοι υποστήριζαν ότι πρόκειται για μέρος ασκήσεων, ανάγκαζαν μάλιστα τις εκπαιδευόμενες να υπογράφουν δηλώσεις συναίνεσης, θεωρώντας πως έτσι γλιτώνουν από τις ευθύνες τους.

Καταγγελίες

Οι πρώτες αποκαλύψεις για το συγκεκριμένο στρατόπεδο έγιναν στα τέλη Ιανουαρίου, όταν είδαν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες για σεξουαλικά «καψώνια» σε βάρος νεοσύλλεκτων ανδρών και γυναικών.

Το υπουργείο Αμυνας διέταξε έρευνα και, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που προκύπτουν τώρα, αποκάλυψε πως το… πηγάδι δεν έχει πάτο όσον αφορά τον σαδισμό και την αρρωστημένη εφευρετικότητα των αξιωματικών. Φαίνεται δε ότι η διαφθορά στο συγκεκριμένο στρατόπεδο έφτανε και στις ανώτερες βαθμίδες (πώς αλλιώς άλλωστε θα είχαν γίνει συνήθεια τέτοιες πρακτικές), καθώς στις αναφορές τους συνήθιζαν να σημειώνουν πως όλα είναι «απολύτως φυσιολογικά».

Μάλιστα πέντε εκπαιδευτές που κατηγορούνται για την ενορχήστρωση αυτών των πρακτικών -μεταξύ αυτών και ένας ταγματάρχης- απλώς μετατέθηκαν (σε κάποιες περιπτώσεις ευμενώς) σε άλλες θέσεις στη βάση ή και σε άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα