ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ (ΔΩΡΕΑΝ) ΤΑΜΑ!

Το θέμα του Τάματος του Eθνους και οι άστοχοι χειρισμοί του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέδειξαν για ακόμη μία φορά το πρόβλημα ταυτότητας που έχει η σημερινή Ν.Δ.Με ακατανόητη προχειρότητα και χωρίς να έχει προφανώς ιδέα για το θέμα, ο πρόεδρος της «γαλάζιας» παράταξης «διέταξε» να αποσυρθεί η σχετική ερώτηση που είχαν καταθέσει στη Βουλή βουλευτές του μαζί με συνάδελφό τους των ΑΝ.ΕΛ. και έναν ανεξάρτητο.

Υποκύπτοντας στην πρωτοφανή λύσσα που επέδειξαν από προχθές συστημικά media, γνωστοί εθνομηδενιστές, εξυπνάκηδες νεοφιλελεύθεροι και αριστερά υπολείμματα, εξανάγκασε μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του σε πρωτοφανή ταπείνωση και μάλιστα για ένα θέμα που έχει να κάνει με την ορθόδοξη πίστη και τις εθνικές ευαισθησίες.

Προφανώς, ο κ. Μητσοτάκης προτιμά να τα έχει καλά με διάφορους «περίεργους» τύπους με αντεθνικές θέσεις (για τα Σκόπια, την Τουρκία κ.λπ.), που κινούνται στους παραποτάμους της Δεξιάς (ορισμένοι μάλιστα κατέχουν και σοβαρές θέσεις, αν και υποτίθεται ότι… εκδιώχθηκαν), και όχι με την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του. Ισως μέσα στη μέθη των δημοσκοπήσεων αισθάνεται πανίσχυρος και ακούει μόνο ορισμένους συμβούλους του. Η πράξη, πάντως, έχει αποδείξει ότι όποιος σταμάτησε να αφουγκράζεται τον λαό δεν είχε καλό τέλος…

Το ζήτημα που αφορά το Τάμα του Εθνους είναι εξαιρετικά απλό, αλλά δυστυχώς κανένα κανάλι και καμιά εφημερίδα δεν ανέδειξε. Ενας εύπορος Ελληνας, ο Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, προσφέρει εδώ και χρόνια ολόκληρη τη μεγάλη περιουσία του για να ανεγερθεί μεγαλοπρεπής ναός, προκειμένου να εκπληρωθεί το Τάμα των αγωνιστών του 1821.

Μετά την Ελληνική Επανάσταση (σύμφωνα με τα θρυλούμενα) οι οπλαρχηγοί αποφάσισαν να φτιαχτεί μια μεγάλη εκκλησία (σαν την Αγια-Σοφιά της Κωνσταντινούπολης) ως ευχαριστία προς τον Θεό για την απελευθέρωση της πατρίδας.
Ασχέτως αν αυτό το Τάμα είναι θρύλος ή ιστορική πραγματικότητα, στη συγκεκριμένη υπόθεση υπάρχουν ορισμένα αδιαμφισβήτητα στοιχεία. Πρώτον, ότι τα χρήματα για την ανέγερση της εκκλησίας θα προέρχονται όλα από δωρεά και, δεύτερον, ότι ο δωρητής δεν διεκδικεί τίποτε για τον εαυτό του. Ενώ, λοιπόν, 16 βουλευτές της Ν.Δ. έδειξαν ευαισθησία και έφεραν το θέμα στη Βουλή, ο εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Κικίλιας με πομπώδη τρόπο και καμάρι (!!!) ανέφερε χθες: «Η ερώτηση αποσύρεται με προσωπική παρέμβαση του προέδρου της Ν.Δ.».

Εύγε, λοιπόν, κύριε Μητσοτάκη! Αυτή είναι η νέα αντίληψη για την πολιτική; Οι βουλευτές είναι «πρόβατα» που άγονται και φέρονται ανάλογα με τις διαθέσεις του προέδρου, όπως έκαναν τις περασμένες δεκαετίες οι πολιτικοί που μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού;
Και επιπρόσθετα: Η Ν.Δ. επί ημερών Μητσοτάκη είναι εναντίον των δωρεών; Θεωρεί ότι πρέπει να βάζει εμπόδια σε Ελληνες ευπατρίδες που θέλουν να προσφέρουν την περιουσία τους; Και, τέλος, η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι εναντίον των επενδύσεων; Διότι η κατασκευή ενός τέτοιου ναού (με χρήματα ιδιώτη, επαναλαμβάνω) θα δώσει δουλειά σε εκατοντάδες ανθρώπους, θα αποφέρει έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία και στην Εφορία, και θα δημιουργήσει ανάπτυξη σε μια ολόκληρη περιοχή της πρωτεύουσας. Τα σκέφτηκε όλα αυτά ο πρόεδρος της Ν.Δ. πριν, ελαφρά τη καρδία, συνταχθεί με τους εθνομηδενιστές;

Λυπάμαι πραγματικά τους 16 βουλευτές της Ν.Δ. που εκτέθηκαν βάναυσα εξαιτίας του προέδρου τους και είμαι βέβαιος ότι μέσα τους «βράζουν». Μαζί τους, όμως, πρέπει να ξέρουν ότι «βράζει» και ένα μεγάλο μέρος των οπαδών του κόμματος, που βλέπουν ότι η συντηρητική παράταξη έφτασε στο σημείο να λέει αβίαστα «ναι» στο τζαμί και το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων και «όχι» στο Τάμα του Εθνους, το οποίο μάλιστα προσπαθεί να ευτελίσει.

Οσο για τους… ρήτορες που κατέχουν δημόσια βήματα και από προχθές λύσσαξαν λέγοντας «ντροπή, εδώ ο κόσμος καίγεται κι αυτοί ασχολούνται με εκκλησίες», προφανώς αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι ακόμη και σήμερα η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πιστεύει σε εθνικά οράματα και ελπίζει στη βοήθεια του Θεού.

Δημήτρης Ριζούλης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα