Ανεξέλεγκτοι οι κουκουλοφόροι

Νέες επιθέσεις σε δύο λεωφορεία και έξι τρόλεϊ (σε μόλις πέντε ώρες) από ομάδες αντιεξουσιαστών

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι «καταδρομικές» επιθέσεις νεαρών αντιεξουσιαστών σε μέσα μαζικής μεταφοράς, με στόχο την καταστροφή των μηχανημάτων ακύρωσης εισιτηρίων. Την περασμένη Τετάρτη, μέσα σε μόλις πέντε ώρες, ομάδα αγνώστων προκάλεσε φθορές σε δύο λεωφορεία και έξι τρόλεϊ, γεμίζοντας με κόλλα τη σχισμή των ακυρωτικών μηχανημάτων και καλύπτοντας πόρτες, παράθυρα και λαμαρίνες με συνθήματα και γκράφιτι.

Οι νεαροί δράστες έστησαν το απόγευμα «ενέδρα» σε λεωφορεία και τρόλεϊ στη λεωφόρο Πατησίων, στο ύψος της ΑΣΟΕΕ, απενεργοποίησαν τα μηχανήματα ακύρωσης εισιτηρίων και έγραψαν συνθήματα με μαύρο σπρέι, ζητώντας «ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Λίγη ώρα αργότερα ομάδα νεαρών (ενδεχομένως η ίδια) μετέβη σε αφετηρία αστικών λεωφορείων στο Πεδίον του Αρεως και… σκέπασε δύο τρόλεϊ με γκράφιτι, ενώ στις 20.00 δύο άτομα επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο στην πλατεία Κάνιγγος και κατέστρεψαν ένα ακυρωτικό μηχάνημα. Στο στόχαστρο των αντιεξουσιαστών βρέθηκαν επίσης οχήματα σε Ιλιον και Γαλάτσι, με τους δράστες να κινούνται απειλητικά εναντίον ενός οδηγού και να σπάνε τα μηχανήματα ακύρωσης εισιτηρίων με σφυριά.

Μετά τις συνεχείς επιθέσεις, που συμπίπτουν με την «πρεμιέρα» του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την τοποθέτηση νέων ακυρωτικών μηχανημάτων σε λεωφορεία, τρόλεϊ και μετρό, η Αστυνομία σχεδιάζει περιπολίες με συμβατικά αυτοκίνητα προκειμένου να εντοπίζει εγκαίρως τους δράστες. Επιπλέον, θα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες οι περιπολίες αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, κοντά στις αφετηρίες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα