Διαλύουν τα μπλόκα οι αγρότες

Σταδιακά λύνουν τους αποκλεισμούς και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με άλλη μορφή

Αυλαία στις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν να ρίξουν οι αγρότες, που άρχισαν σταδιακά να αποχωρούν από τα μπλόκα, προαναγγέλλοντας, ωστόσο, ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, δίνοντάς του άλλη μορφή.

Ο «κύκλος» των αποχωρήσεων άνοιξε το βράδυ της Τετάρτης με τους αγρότες από το μπλόκο στα διόδια των Μαλγάρων, ενώ ακολούθησαν χθες και άλλα μπλόκα, τα οποία συντάσσονται είτε με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας είτε με τη Συντονιστική Επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας.

Ετσι χθες στις 10 το πρωί άρχισε η αποχώρηση των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα από τα «πράσινα φανάρια» (πριν από τη διασταύρωση του αεροδρομίου Μακεδονία), επί της λεωφόρου Γεωργικής Σχολής.
Το συγκεκριμένο μπλόκο είχε στηθεί στις 30 Ιανουαρίου, ήταν ιδιαίτερα μαχητικό και αποτελούνταν από αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού Χαλκιδικής και αρκετών περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Στη Νίκαια

Την ίδια «γραμμή» φαίνεται ότι ακολούθησαν και οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας, οι οποίοι -σύμφωνα με πληροφορίες- αποφάσισαν κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση στην Καρδίτσα να αποσύρουν τα τρακτέρ τους από τις εθνικές οδούς και να επιστρέψουν στα χωράφια τους, αρχής γενομένης από σήμερα.

Οπως τονίζουν οι αγροτοσυνδικαλιστές, αποχωρούν μεν από τα μπλόκα, αλλά θα συνεχίσουν με άλλες μορφές τις κινητοποιήσεις τους, «καθώς τα μέτρα της κυβέρνησης σε Φορολογικό και Ασφαλιστικό είναι καταστροφικά για τον πρωτογενή τομέα».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα