Αμερικανορωσική συνεργασία εξετάζουν τώρα οι δύο ΥΠΕΞ!

«Εποικοδομητική» χαρακτήρισαν ο Αμερικανός νέος υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ την πρώτη συνάντησή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης της Ομάδας των G20 στη Βόνη.

Από την πλευρά του ο Τίλερσον δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι οι ΗΠΑ «θα εξετάσουν μια πιθανή συνεργασία με τη Ρωσία», όταν χρειαστεί, αλλά θα προασπίσουν τα συμφέροντα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, στην περίπτωση που τα δύο έθνη διαφωνήσουν.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ, με τη σειρά του, δήλωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Ουάσινγκτον για όλα τα θέματα, μόλις σχηματιστεί πλήρως η ομάδα εξωτερικής πολιτικής του προέδρου Τραμπ.

Στο μεταξύ, την ώρα που στη Γερμανία διεξάγεται η διήμερη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της G20, η Τουρκία ετοιμάζεται να υποδεχτεί σήμερα τον αρχηγό των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων, στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορ. Οπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Φικρί Ισίκ, οι δύο πλευρές θα εκτιμήσουν την επιχείρηση στη Ράκα και το κατά πόσο Τουρκία και ΗΠΑ θα μπορέσουν να συνεργαστούν στην περιοχή.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Ισίκ στους δημοσιογράφους, «αν θέλουμε η επιχείρηση στη Ράκα να είναι επιτυχής, θα πρέπει να διενεργείται με τις αραβικές δυνάμεις στην περιοχή και όχι με το YPG», αναφερόμενος στους μαχητές των Κούρδων της Συρίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα