Καμμένος: Το ΝΑΤΟ θα παραμείνει στο Αιγαίο!

Πέτυχε στις Βρυξέλλες τη συνέχιση της επιχείρησης για την ανακοπή προσφύγων από πλοία της Συμμαχίας

Ε πιτυχημένη για την Ελλάδα» χαρακτήρισε τη διήμερη υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος. Υπογράμμισε δε την ικανοποίησή του για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που αφορούν την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, παρά τις τουρκικές αντιρρήσεις.

«Αποτελεί σημαντική εθνική επιτυχία η απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Αμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ για τη συνέχιση της επιχείρησης SNMG 2 στο Αιγαίο παρά τις διαφωνίες της Τουρκίας» δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Η απόλυτη πλειοψηφία των υπουργών Αμυνας, με εξαίρεση την Τουρκία, δέχθηκε ότι αυτή η επιχείρηση είναι επιτυχημένη. Η ανακοπή των προσφυγικών ροών με την παρουσία των πλοίων του ΝΑΤΟ θα συνεχιστεί όσο υπάρχουν ακόμη υποψήφιοι παράνομοι μετανάστες ή πρόσφυγες από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, που θέλουν να περάσουν προς την Ευρώπη».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, όπως είπε, έθεσε στους συνομιλητές του το θέμα των 15.000 προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά, ζητώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών και την παραμονή των δυνάμεων.
«Εγινε αποδεκτό από το Συμβούλιο Υπουργών. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους συναδέλφους υπουργούς Αμυνας του ΝΑΤΟ για την αποδοχή των ελληνικών θέσεων» είπε ο υπουργός.

Ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε, εξάλλου, με τον ανώτατο διοικητή των Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης και Δυνάμεων ΗΠΑ στην Ευρώπη, στρατηγό Curtis Scaparrotti, και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Επίσης, είχε συνομιλία με τον υπουργό Αμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής James Mattis, ο οποίος συνεχάρη την Ελλάδα, διότι εν μέσω οικονομικής κρίσης καλύπτει στο ακέραιο τις οικονομικές και τις στρατιωτικές υποχρεώσεις της απέναντι στη Συμμαχία.