Το κράτος (τελικά) θα πληρώσει το δάνειο για τα έργα Μπουτάρη

Χρηματοδότηση για την υλοποίηση των έργων που δεν εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ από την περιφέρεια βρήκε ο Γιάννης Μπουτάρης (φωτό).

Χθες το μεσημέρι ο κ. Μπουτάρης πέρασε την πόρτα του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση και συμφώνησε να πληρώσει το κράτος ένα μεγάλο ποσοστό του δανείου που θα πάρει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει στη σύναψη δανείου με την ΕΤΕπ, για να εκτελέσει έργα προϋπολογισμού 50.000.000 ευρώ. Η τράπεζα θα εκταμιεύσει τα 37.500.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα, 12.500.000 ευρώ, που θα έπρεπε να τα εκταμιεύσει ο δήμος ως ίδια συμμετοχή, τελικά θα τα δώσει το κράτος.

«Οπως δεσμεύτηκε ο κ. Χαρίτσης, θα καλύψει το κράτος τη συμμετοχή του δήμου» δήλωσε στη «δημοκρατία» ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος δεν ξεχνά και τα έργα που, όπως λέει, έκοψε ο κ. Τζιτζικώστας από τον κατάλογο του ΕΣΠΑ. Στις δηλώσεις του κ. Μπουτάρη περί κομμένων έργων αναφέρθηκε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου λέγοντας: Ενα έργο πολύ μεγάλο, των πέντε ή των 10.000.000 ευρώ, θα το έπαιρνε μόνο ένας δήμος σε βάρος άλλων.

Φανή Χαρίση