Εδωσαν ζωή στους στάβλους του ΟΛΘ

Χαρακτηρίστηκαν ιστορικός τόπος. Οι στάβλοι του ΟΛΘ συνδέθηκαν με τη νεότερη ιστορία της Θεσσαλονίκης, αφού κατασκευάστηκαν όταν ιδρύθηκε ο λιμένας το 1904 και ως το 1970 αποτελούσαν το σημαντικότερο κέντρο εμπορίας ζώων στη βόρεια Ελλάδα.

Σήμερα ο ΟΛΘ παρουσιάζει τα σχέδια των αρχιτεκτονικών προτάσεων οι οποίες κατατέθηκαν σε διαγωνισμό ιδεών, για την αποκατάσταση και την επανάχρηση των ιστορικών στάβλων.

Οι σταβλικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στην Πύλη 8 του λιμανιού επί της οδού 26ης Οκτωβρίου. Επί επτά δεκαετίες φιλοξενούσαν ζώα που διακινούνταν μέσω του λιμανιού. Πολλά διακινούνταν και με τρένα, κάτι που μαρτυρεί η παλιά σιδηροδρομική γραμμή που περνά από το σημείο.

Ο ΟΛΘ προχώρησε στη διενέργεια ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών για την ανάπλαση των στάβλων.
Κατατέθηκαν 11 προτάσεις, εκ των οποίων οι τρεις απέσπασαν βραβείο και οι δύο επαίνους.

Χθες στο κτίριο της πρώην αποθήκης Στρατού εγκαινιάστηκε έκθεση με τα σχέδια των προτάσεων, οι οποίες δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα για τον ΟΛΘ ή για τον επενδυτή που θα προκύψει για το λιμάνι.

Θ. Χερχελετζής

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα