Κάηκε στο τσίκνισμα

Από τον
Χάρη Δάντση

O (απογοητευτικός) Ολυμπιακός εγκλωβίστηκε στην άμυνα της Οσμανλισπόρ και έχοντας σε κακή βραδιά παίκτες-κλειδιά (Φορτούνης και Μάρτινς) έμεινε στο μηδέν (0-0) στο Καραϊσκάκη για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Πειραιά, που φωνάζει για τη χθεσινή διαιτησία και κυρίως για την αποβολή του Βιάνα στο 74′, θα έχει δεύτερη ευκαιρία την ερχόμενη Πέμπτη για να προκριθεί (ακόμη και με ισοπαλία, αρκεί να σκοράρει) στους «16». Εξάλλου, η τουρκική ομάδα, που δεν είχε τελική προσπάθεια στον στόχο, δεν τρομάζει.

Επεδίωξε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τέσσερις καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά οι Μποτία (41′), Καρντόσο (42′), Σεμπά (55′) και Μάρτινς (57′) δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία. Η μεσαία γραμμή, με τους Ρέτσο σε ρόλο αμυντικού χαφ, Μάρτινς και Φορτούνη δεν λειτούργησε καλά, σε αντίθεση με τον Ανδρούτσο που ήταν εξαιρετικός, ενώ στο διάστημα που οι γηπεδούχοι πίεζαν για το γκολ ήρθε η… αυστηρή αποβολή του Βιάνα με απευθείας κόκκινη (για κλοτσιά εκτός φάσης) στο 74′. Ο Γάλλος ρέφερι Μπουκέ υπέδειξε συνολικά οκτώ (!) κίτρινες κάρτες, τέσσερις για κάθε πλευρά, με τους ανθρώπους του πειραϊκού συλλόγου να διαμαρτύρονται για δύο πέναλτι στον Μποτία (10′) και τον Σισοκό (86′). Και σαν να μην έφταναν αυτά, ο Φορτούνης αποχώρησε από την αναμέτρηση με πρόβλημα τραυματισμού και σήμερα θα φανεί αν τίθεται θέμα απουσίας του από το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

«Ηταν ένας πολύ ισορροπημένος αγώνας, τώρα τα πάντα είναι ανοικτά για την πρόκριση» δήλωσε ο Μπέντο, ενώ ο Ακσάι δήλωσε πως «είμαι πολύ ικανοποιημένος με την ισοπαλία. Στην Αγκυρα θα παίξουμε διαφορετικά και μπορούμε να κερδίσουμε».

Κινέζοι για Καρντόσο

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Καρντόσο Πέδρο Αλδάβε αποκάλυψε ότι έχει από ομάδα της Κίνας πρόταση για την απόκτηση του πελάτη του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Σισοκό, Ρέτσος, Μάρτινς (88′ Ανσαριφάρντ), Φορτούνης (71′ Μανθάτης), Ανδρούτσος, Σεμπά, Καρντόσο (76′ Ρομαό).

ΟΣΜΑΝΛΙΣΠΟΡ (Μουσταφά Ρεσίτ Ακσάι): Καρτσεμάρσκας, Βρσάγεβιτς, Τσιουριουκσού, Προχάζκα, Πίντο, Κάρλος (87′ Μάγιερ), Τσαγκιράν, Εν’ Ντιάιγ, Μπιφουμά (90+4′ Γκουφέν), Ρεγκατέν, Ντελάρζ (81′ Ρουσέσκου).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα