Εξαλη η πρόεδρος για την «ομερτά» των μαρτύρων στη δίκη του Koriopolis

Την οργή της προέδρου του δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα το τμήμα που αφορά το σκάνδαλο Koriopolis με τους στημένους αγώνες προκάλεσε η «ομερτά» που βασιλεύει στον βασιλιά των σπορ.Οι απαντήσεις «δεν ξέρω», «δεν θυμάμαι» που κυριαρχούν έχουν εξοργίσει τους δικαστές. 

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη διάρκεια της κατάθεσης του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου.

«Eίστε πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας. Δεν μπορεί να μη γνωρίζετε τίποτε για την υπόθεση. Δεν μας διαφωτίσατε καθόλου» ανέφερε χαρακτηριστικά, με τον Σ. Πιλάβιο να απαντά: «Τι θέλετε να σας πω; Οτι ο Μπέος έστηνε παιχνίδια; Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο».

Πιλάβιος: «Τους φακέλους της UEFA με τα ύποπτα ματς εγώ τους έφερα στην επιφάνεια. Ποιος ήταν πρόεδρος της ΕΠΟ όταν ξεκίνησε η έρευνα; Ολα ξεκίνησαν χάρη στις δικές μου αποκαλύψεις. Εχω κουραστεί να καταθέτω». Ερωτηθείς για μια απομαγνητοφωνημένη συνομιλία, όπου ο κατηγορούμενος Αχιλλέας Μπέος διαμαρτύρεται για τον ορισμό συγκεκριμένου διαιτητή σε παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου, ο μάρτυρας απάντησε: «Τέτοιες διαμαρτυρίες γίνονταν συνεχώς από πολλούς παράγοντες. Δεν έδινα σημασία. Δεν ένιωσα ποτέ να απειλούμαι από τον Μπέο».

Ο Σπανός

Ως επόμενος μάρτυρας κατέθεσε ο πρόεδρος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός, που είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτε για στημένους αγώνες: «Ξέρω τον Μπέο, έχω μεγάλο σεβασμό. Είναι άνθρωπος με πάθος και ασχολήθηκε με μεράκι με το ποδόσφαιρο». Στο σημείο εκείνο, ο Μπέος εξερράγη: «Αυτό το παιχνίδι το στήσαμε εμείς, κύριε Σπανέ;». Σπανός: «Οχι βέβαια!». Μπέος: «Το κατηγορητήριο λέει όμως ότι ήταν στημένο. Πώς γίνεται να είμαι εγώ κατηγορούμενος και εσύ μάρτυρας; Είναι άδικο αυτό! Ελάτε καθίστε εδώ, στο εδώλιο, κύριε Σπανέ! Φορέστε χειροπέδες στον κύριο! Δεν γίνονται αυτά! Πάω κάθε μέρα σπίτι μου και παίρνω χάπια, και κλαίω με αυτά που βλέπω!»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα