Οι Αθηναίοι την Τσικνοπέμπτη: 92 άτομα πιάστηκαν να οδηγούν μεθυσμένα

Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και ελέγχων, της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν τροχονομικοί έλεγχοι σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής, για τον εντοπισμό οδηγών που οδηγούσαν υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Στην εξόρμηση αυτή, συμμετείχε το σύνολο των Υπηρεσιών Τροχαίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου και σε σημεία πλησίον κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και λοιπών καταστημάτων.

Κατά τις εξορμήσεις, υποβλήθηκαν σε έλεγχο αλκοολομέτρησης (αλκοτέστ) 1.285 οδηγοί και διαπιστώθηκε ότι 92 εξ αυτών είχαν καταναλώσει οινόπνευμα σε ποσοστό άνω του επιτρεπομένου ορίου. Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν 925 παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων 31 επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις. Αναλυτικά:

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 7

Υπερβολική ταχύτητα: 113

Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 16

Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 25

Χρήση κινητού τηλεφώνου: 43

Ανασφάλιστα οχήματα: 15

Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: 706

Ακινητοποιήθηκαν 42 οχήματα και αφαιρέθηκαν 144 πινακίδες κυκλοφορίας, 133 άδειες ικανότητας οδήγησης και 52 άδειες κυκλοφορίας.

Η Τροχαία προειδοποιεί πως παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

news247.gr

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα