Παντοκράτορας!

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Το 18ο Κύπελλο στην ιστορία του πρόσθεσε ο «βασιλιάς» στο Nick Galis Hall. Ο Παναθηναϊκός ανώτερος σε όλους τους τομείς κέρδισε δίκαια τον Αρη με 68-59, κατακτώντας το έκτο σερί Κύπελλο Ελλάδος και το συγκεκριμένο σερί είναι το καλύτερο στην ιστορία της διοργάνωσης. 

Το παιχνίδι άρχισε με καθυστέρηση μίας ώρας, λόγω της παρουσίας 1.000 και πλέον οπαδών των «κιτρίνων» στον χώρο των επισήμων. 

Μια φωτοβολίδα, η είσοδος δύο φιλάθλων του Αρη στο παρκέ πριν από την έναρξη και τα επεισόδια στο τέλος ήρθαν απλά να επιβεβαιώσουν ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να διασφαλίσει τη διεξαγωγή ενός αγώνα μπάσκετ και αυτό είναι θλιβερό όταν έχουμε διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες, δείχνοντας ότι και η ΕΟΚ έχει μείνει πολύ πίσω. Ακόμη κι έτσι, όμως, το «Τριφύλλι» έφτασε στην κατάκτηση του 18ου Κυπέλλου της ιστορίας του. 

Οι «πράσινοι» έδειξαν ανώτεροι από την αρχή μέχρι το τέλος. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη γύρισε από το -17 (54-37 στο 31’45”), αλλά ένα μεγάλο τρίποντο του Κέι Σι Ρίβερς (στο 37’20”) και τα λάθη των «κιτρίνων» έβαλαν τέλος σε οποιαδήποτε επιδίωξη ανατροπής στο Nick Galis Hall. 
Ο Τζέιμς Φελντέιν βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, κάτι που φρόντισε να πιστοποιήσει στον τελικό. 

Ολοκλήρωσε το παιχνίδι απέναντι στον Αρη με 18 πόντους (με 6/9 δίπ., 1/6 τρίπ., 3/3 βολ.), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη και 1 κλέψιμο σε 29’40”, και δίκαια αναδείχθηκε MVP του τελικού. Ο Καλάθης, ο οποίος σήκωσε την πρώτη του κούπα ως αρχηγός, ήταν πολύ καλός, όπως και ο Γκάμπριελ. Από τον Αρη, όλα τα λεφτά ήταν ο Κάμινγκς, αλλά από κει και πέρα τίποτα το ιδιαίτερο και λογικά ήρθε η ήττα (68-59). Τα δεκάλεπτα: 18-10, 29-27, 50-37, 68-59.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9 (1), Φελντέιν 18 (1), Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 3 (1 τρίπ., 8 ριμπ.), Καλάθης 15 (1), Ρίβερς 5 (1), Τζέιμς 9 (3), Φώτσης 5 (1), Παππάς, Τζεντίλε 4, Μπουρούσης.

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Τζένκινς 12 (3), Κάμινγκς 20 (2), Γιάνκοβιτς 2, Καββαδάς 6, Ντραγκίσεβιτς 2 (1/6 σουτ), Τζάκσον 2, Ξανθόπουλος (0/4 σουτ), Τσαϊρέλης 9 (2), Ζάρας, Μούρτος 2, Σίμτσακ 4, Γκόρντον (0/4 σουτ).

H ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΚΟΥΑΛ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ

Την πρώτη κούπα της χρονιάς πανηγύρισαν με την ψυχή τους οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού και ο Τσάβι Πασκουάλ που, φανερά ευτυχισμένος, αφιέρωσε τον τίτλο στην οικογένεια του Παναθηναϊκού: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κατακτήσαμε αυτό το Κύπελλο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Αρη για την πορεία του στη διοργάνωση και ιδιαίτερα στον προπονητή του. Από την άλλη πλευρά, θα ήθελα να γιορτάσουμε αυτή τη νίκη με όλους τους οπαδούς και την οικογένεια του Παναθηναϊκού. Παίξαμε πολύ καλά στη διοργάνωση, που ξεκίνησε με τον κ. Πεδουλάκη και ένα μέρος του τίτλου ανήκει σε εκείνον».

Για όσα έγιναν στο Αλεξάνδρειο και για το Final 8 της Ισπανίας είπε: «Εμαθα πολλά σήμερα. Αυτή την αίσθηση έχω. Οι οπαδοί να τα δίνουν όλα για την ομάδα τους, αλλά χωρίς να ξεπερνούν το όριο. Οταν ζεις έναν τελικό Κυπέλλου στην Ισπανία, όπου υπάρχουν οκτώ διαφορετικοί οπαδοί σε μία πόλη, στο ίδιο χωριό ή στάδιο και χωρίς ζώνες ασφαλείας ή αστυνομικούς, είναι πραγματικά πολύ όμορφο».

Ο ΜVP του τελικού ήταν ο Τζέιμς Φελντέιν, ο οποίος δήλωσε: «Ηταν φοβερή η ατμόσφαιρα. Θεωρώ ότι ήταν ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Παίξαμε καλύτερα και πιο σκληρά, κάνοντας πράγματα που ήθελε ο προπονητής μας». Από την άλλη, ο Δημήτρης Πρίφτης ανέφερε: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και στα παιδιά τα δικά μας που έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Ημασταν κακοί στην επίθεση. Αυτά τα παιχνίδια χρειάζονται μακρινό σουτ και δεν το είχαμε. Στο 58-54 θα μιλήσω για μια φάση κι ας με πούνε γραφικό. Εκεί πήρε το ριμπάουντ ο Κάμινγκς, του έγινε φάουλ, θα μπορούσε να είναι δύο βολές ή αιφνιδιασμός, να γινόταν το σκορ 58-56, αλλά δεχτήκαμε τρίποντο και το ματς πήγε στους 7 πόντους».

Ενταση, υπεράριθμοι και καθυστέρηση μιας ώρας

Ο τελικός καθυστέρησε να ξεκινήσει περίπου μία ώρα και σε αυτό τη μεγαλύτερη ευθύνη έχουν η Αστυνομία και η ΕΟΚ. Προφανώς ο Αρης όφειλε να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διασφαλίσει τα συμφωνηθέντα, όταν μάλιστα ο Παναθηναϊκός είχε φερθεί άψογα, αλλά την ευθύνη έχουν άλλοι. Αρχικά η Αστυνομία, η οποία δεν έκανε όπως έπρεπε τη δουλειά της αφήνοντας 1.000 άτομα να καθίσουν σε θέσεις που δεν επιτρεπόταν. 

Οι συμφωνίες καταστρατηγήθηκαν. Στο γήπεδο υπήρχαν περισσότεροι οπαδοί του Αρη, οι οποίοι μάλιστα είχαν καθίσει στην εξέδρα πίσω από τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Οι οπαδοί των «κιτρίνων» που δεν κατάφεραν να βρουν εισιτήριο μπήκαν στο γήπεδο… σκαρφαλώνοντας από τα τουρνικέ!

Αποχώρησε

Η συγκεκριμένη εικόνα εκνεύρισε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο βλέποντας ότι δεν είχαν τηρηθεί όσα είχαν συμφωνηθεί. Υπήρξε διάλογος με τον ηγέτη του Αρη Νίκο Λάσκαρη και 30′ πριν αρχίσει το ματς ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού αποχώρησε από το γήπεδο (είδε το ματς στο ξενοδοχείο και επέστρεψε για να πανηγυρίσει στα αποδυτήρια)), αφού πρώτα απείλησε ότι δεν θα γίνει ο τελικός αν δεν αδειάσει ο χώρος πίσω από τον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Μια φωτοβολίδα που έφυγε από την «πράσινη» εξέδρα και μια λιποθυμία ήταν αποτέλεσμα μικροέντασης.

Οι διαιτητές ζήτησαν να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και να εκκενωθεί το συγκεκριμένο τμήμα της εξέδρας. Οταν αυτό συνέβη μερικώς, ξεκίνησε το ματς.

Γυαλιά καρφιά 

Πριν από την απονομή οπαδοί του Αρη ξήλωσαν δεκάδες καθίσματα και έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους, ενώ υπήρξαν και συγκρούσεις με την Αστυνομία! Το γήπεδο έγινε… καλοκαιρινό, με την Αστυνομία να προχωράει σε εφτά συλλήψεις και αρκετές προσαγωγές. Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ζήτησε την επέμβαση εισαγγελέα.

Τέλος, έγινε κι αυτό. Οπαδοί (του Παναθηναϊκού, λένε στον Αρη) παραβίασαν τα αποδυτήρια του Αρη στη διάρκεια του τελικού και έκλεψαν φανέλες αλλά και μπουφάν δύο αθλητών του!

►► Λίγες ώρες μετά τον επεισοδιακό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ο Ρέμος ανέβηκε στη σκηνή του Stage στη Θεσσαλονίκη για να τραγουδήσει. Σε μια φάση του προγράμματος έπαιξε το «The Final Countdown». Οσο, λοιπόν, έπαιζε το intro του κομματιού, ο Ρέμος αστειεύτηκε από το μικρόφωνο «τι έγινε το Κυπελλάκι; Ταξίδεψε. Πήγε μακριά» αναφερόμενος στην ήττα που είχε γνωρίσει ο Αρης.

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα