Πάτρα: Ζέσταμα από τους μικρούς καρναβαλιστές

Περίπου 10.000 μαθητές πήραν μέρος στην πολύχρωμη παρέλαση. Σε αποκριάτικους ρυθμούς και Αθήνα, Κρήτη, Ναύπλιο, Καλαμάτα 

Με κέφι, τραγούδι, φαντασία και χορό ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και… παρέσυραν ολόκληρη την πόλη στους ρυθμούς της Αποκριάς. Οι περίπου 10.000 μαθητές που συμμετείχαν στην Παρέλαση των Μικρών, ντυμένοι κλόουν, πειρατές, νεράιδες, πεταλούδες, πιγκουίνοι και σούπερ ήρωες και «οπλισμένοι» με άφθονο χαρτοπόλεμο, παρατάχθηκαν πίσω από τον τζίτζικα «μασκότ» του παιδικού καρναβαλιού και σκόρπισαν χαμόγελα, ελπίδα και αισιοδοξία στους γονείς, στους συνοδούς και τους περαστικούς, που είχαν την τύχη να απολαύσουν τη μεγάλη αποκριάτικη γιορτή.

Χωρισμένοι σε 95 ομάδες, οι μικροί καρναβαλιστές από δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, ωδεία, σχολές χορού και άλλες δομές έκλεψαν τις εντυπώσεις και ζέσταναν την ατμόσφαιρα εν όψει της μεγάλης παρέλασης του Πατρινού Καρναβαλιού, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Τη μασκότ του παιδικού καρναβαλιού συνόδευσαν και οκτώ εντυπωσιακά άρματα, αφιερωμένα στον Ποσειδώνα, στους πειρατές, στην Κοκκινοσκουφίτσα και στο… βασίλειο των παπαγάλων, ενώ στην… ουρά της παρέλασης βρέθηκε (για ακόμα μία χρονιά) το άρμα του σοκολατοπόλεμου, που άφησε μια γλυκιά γεύση σε μασκαράδες και θεατές, εκτοξεύοντας σοκολάτες προς όλες τις κατευθύνσεις. Στο παιδικό καρναβάλι της Πάτρας συμμετείχαν και σύλλογοι ΑμεΑ, οι οποίοι έστειλαν το δικό τους, ξεχωριστό μήνυμα αγάπης και αγώνα ενάντια σε κάθε αντιξοότητα.

Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινήθηκε χθες και η Αθήνα, με την πλατεία Συντάγματος να πλημμυρίζει από μασκαράδες, οι οποίοι χόρεψαν, διασκέδασαν και παρακολούθησαν εντυπωσιακές επιδείξεις από ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους.
Στα Χανιά, χιλιάδες καρναβαλιστές ξεφάντωσαν στο καρναβάλι της Σούδας, όπου αναβίωσαν έθιμα και παραδόσεις δεκαετιών (όπως το γαϊτανάκι), ενώ στο Ναύπλιο τον ρυθμό έδωσαν οι κανταδόροι, οι οποίοι βγήκαν με κιθάρες και ακορντεόν στα στενά δρομάκια του και συγκίνησαν μικρούς και μεγάλους με τις μελωδίες τους.

Φωνές και χρώματα γέμισε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου το κέντρο της Καλαμάτας, όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στις εκδηλώσεις του Καστρινού Καρναβαλιού, στο Ηράκλειο Κρήτης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα