Νέες αποκαλύψεις για τις πυρκαγιές του 2007 (παρουσία Καραμανλή)

Η παρουσίαση βιβλίου για το σχέδιο αποσταθεροποίησης που είχε αναδείξει η «δημοκρατία». 

M ε θερμά χειροκροτήματα υποδέχθηκαν τον Κώστα Καραμανλή οι παριστάμενοι στη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου «Οι ασύμμετρες πυρκαγιές του 2007 στην Ελλάδα», του έργου των Ιωάννη Σταμούλη και Νικόλαου Διαμαντή, προέδρου και επίτιμου προέδρου της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, αντίστοιχα, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί τη δικαίωση του πρώην πρωθυπουργού όσον αφορά το παρασκήνιο και τα αίτια της τραγωδίας των φονικών δασικών πυρκαγιών εκείνης της περιόδου.

Ο κ. Καραμανλής βρέθηκε στο επίκεντρο των τοποθετήσεων των ομιλητών, δεδομένων των περίεργων συγκυριών της εποχής, της εξαιρετικά δύσκολης στιγμής αλλά και της καλύτερης δυνατής διαχείρισης εκ μέρους της κυβέρνησής του.
Για το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αλεξίπυρο, μίλησαν ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, επισκέπτης καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και υπουργός Επικρατείας τη συγκεκριμένη περίοδο, καθώς και ο Νικόλαος Γιαννόπουλος, αξιωματικός Ε.Σ. και δρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Από την πύρινη επέλαση στην Πάρνηθα είχαμε καταλάβει ότι δεν είχαμε να κάνουμε με φυσιολογικά γεγονότα» ανέφερε καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους ο κ. Σταμούλης, ενώ ο κ. Διαμαντής αναφέρθηκε στα «εγκληματολογικά χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν εκείνες τις πυρκαγιές από τις υπόλοιπες, συνηθισμένες».

Ο Νίκος Γιαννόπουλος χαρακτήρισε το βιβλίο «πολεμικό ημερολόγιο που απαντά στα ερωτήματα ποιος, τι, πού και πότε, με τον αναγνώστη να απαντά στο ερώτημα γιατί». Τέλος, ο Θ. Ρουσόπουλος εξέφρασε το συμπέρασμά του ότι οι εν λόγω πυρκαγιές «μόνο τυχαίες δεν ήταν». Οι πολίτες, όπως είπε, «ένιωθαν ότι αόρατοι εχθροί επιτίθενται χωρίς να γνωρίζουν τα αίτια». Αναφερόμενος δε εμμέσως στην υπόθεση του Βατοπαιδίου, σημείωσε ότι απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή σχεδόν έναν χρόνο έπειτα από εκείνες τις πυρκαγιές, «μετά τις αθλιότητες που απεδείχθησαν περίτρανα ψεύδη».

Εκτός του πρώην πρωθυπουργού, παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος -κατά τους ομιλητές- δικαιώνεται για τα περί «ασύμμετρης απειλής», ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, ο τομεάρχης Δημόσιας Τάξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μάξιμος Χαρακόπουλος, η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Μανταλένα Παπαδοπούλου και ο Τάσος Μαυρόπουλος εκ μέρους της ΛΑΕ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα