«Ηταν ομαδική νίκη»

ΑΕΚ: Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Αϊντάρεβιτς: «Εμπειρία ζωής να σκοράρω στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ»

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Η νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού, όπως είναι λογικό, έφερε μεγάλη ευφορία στην ΑΕΚ, όχι μόνο στον κόσμο, αλλά και στους ποδοσφαιριστές. Ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς ήταν ενθουσιασμένος από τη νίκη στο ντέρμπι, που ήρθε με δικό του γκολ, και το έδειξε μέσω Ιnstagram: «Απίστευτη ατμόσφαιρα! Ευχαριστούμε για τη στήριξή σας και για τα μηνύματα που έλαβα! Ηταν μια μεγάλη ομαδική νίκη και μια εμπειρία ζωής για μένα να σκοράρω στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ! Πάμε ΑΕΚ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: «Το παιχνίδι κακώς λένε ότι ήταν κακό και δεν είχε ποιότητα. Οταν υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση για το αποτέλεσμα, ήταν λογικό να πάει στη δύναμη και στο άγχος. Βάλαμε και εμείς τον Ολυμπιακό σε αυτό το τρυπάκι. Ηταν ένα σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες. Προσπαθήσαμε να βάλουμε ποιότητα, αλλά θέλαμε άλλα στοιχεία, όπως η δύναμη και το πάθος. Εχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας φέτος. Πιστεύαμε ότι μόνο με ταλέντο και ποιότητα θα παίρνουμε τα παιχνίδια. Ο προπονητής μας έχει δουλέψει πολύ στην ψυχολογία μας».

Από την άλλη, ο Σύλλογος Μικρασιατών – Κωνσταντινουπολιτών «Ρίζες» εξέφρασε την οργή του για την ατάκα που χρησιμοποίησε στο ντέρμπι ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης.

Στη Δικαιοσύνη

Στην ανακοίνωσή του αναφέρονται τα εξής: «Απαράδεκτη και ρατσιστική επίθεση κατά της μικρασιατικής ομάδας ΑΕΚ με τον χαρακτηρισμό “Βασιβουζούκους” από τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού!

Είναι γνωστή η τακτική που προσβάλλει τους Μικρασιάτες πρόσφυγες και απογόνους των μικρασιατικών ομάδων ποδοσφαίρου και αθλημάτων, ειδικά από τους οργανωμένους οπαδούς κάποιων ομάδων, με ρατσιστικά συνθήματα εντός και εκτός των γηπέδων, αλλά από παράγοντα της ΠΑΕ ΟΣΦΠ να λέγονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί και συγκρίσεις με τον άτακτο στρατό “Βασιβουζούκοι” των Τούρκων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ξεπερνάει κάθε όριο ρατσισμού, ξυπνάει μνήμες και προσβάλλει κάθε Ελληνα με μικρασιατική και κρητική καταγωγή, ανεξαρτήτως προτίμησης ποδοσφαιρικής ομάδας!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ρίζες ζητούμε την επέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα και της Δικαιοσύνης για τον ρατσιστικό νόμο, καθώς αυτός ο χαρακτηρισμός “Βασιβουζούκοι” μάς προσβάλλει όλους και πρέπει να μένουν μακριά από τον αθλητισμό και την κοινωνία μας»!

Στ. Μάνταλος: «Συμβαίνουν συχνά τέτοια τραβήγματα στα κόρνερ»

Απόλυτα σίγουρος για τη διαιτησία του ήταν ο Σταύρος Μάνταλος μετά τη λήξη του ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό, ιδιαίτερα για τη φάση του 50′, όπου ο Λαμπρόπουλος φαίνεται να τραβάει τον Μποτία μέσα στην «κιτρινόμαυρη» περιοχή.
Για τη συγκεκριμένη φάση ο διαιτητής μίλησε με τον παρατηρητή διαιτησίας του ντέρμπι Γιώργο Μπίκα.

«Είχα πιάτο τη φάση. Τέτοια τραβήγματα συμβαίνουν συχνά στις εκτελέσεις κόρνερ» φέρεται ότι είπε ο κ. Μάνταλος στον κ. Μπίκα. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μπίκας φέρεται ότι στάθηκε περισσότερο στον πειθαρχικό έλεγχο και ότι είπε στον διαιτητή πως «κίτρινη κάρτα μπορούμε να βγάλουμε και από το πρώτο λεπτό. Δεν χρειάζεται να ξεφύγει το ματς», αλλά αναγνώρισε τις δυσκολίες που έχει ένα ντέρμπι και ανέφερε ότι «είχε πολλά νεύρα, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στους πάγκους».

Ο κ. Μπίκας, σύμφωνα με πληροφορίες, έλεγε μετά το τέλος του ντέρμπι ότι η διαιτησία του Σταύρου Μάνταλου ήταν άψογη και απομένει να δούμε αν αυτό αποτυπώθηκε και στην έκθεσή του.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα