Ψεύτικο βίντεο στα… Ιμια με κομάντος!

Προπαγανδιστικό υλικό εμφανίζει ετοιμασίες απόβασης, αλλά έχει γυριστεί σε άλλο νησί.

Εντονο προβληματισμό προκαλεί στα υπουργεία Αμυνας και Εξωτερικών το επικοινωνιακό μπαράζ εκ μέρους της Τουρκίας, που θέλει σκάφη της ακτοφυλακής της και κομάντος των ειδικών δυνάμεων να παραβιάζουν τα εθνικά χωρικά ύδατα στα Ιμια και να προσεγγίζουν ακόμη και τις ακτές των δύο βραχονησίδων. Ο λόγος είναι ότι ίσως οι Τούρκοι επιχειρήσουν μια τεχνητή κρίση σε άλλο σημείο του Αιγαίου.

Επιτελείς του Πενταγώνου σημειώνουν ότι η Αγκυρα δείχνει να αμφισβητεί συνεχώς το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Ιμίων, που από την κρίση του 1996 θεωρεί «γκρίζα ζώνη», και θέλει να στρέψει το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς στη συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό δημιουργεί υποψίες και βάζει σε σκέψεις, με τις Ενοπλες Δυνάμεις να παρακολουθούν όλες τις τουρκικές κινήσεις στο Αιγαίο και -ειδικά- σε περιοχές όπου οι Τούρκοι μπορούν να στήσουν «θερμό επεισόδιο», όπως είναι η νήσος Παναγιά και το Καστελόριζο.

Χθες τουρκικές ιστοσελίδες και εφημερίδες δημοσίευσαν φωτογραφίες και ανάρτησαν βίντεο, σύμφωνα με τα οποία σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσέγγισε σε απόσταση δύο μέτρων από τα Ιμια, ενώ άλλες εμφανίζουν πολεμικό πλοίο να έχει στην πρύμνη του σκάφος ανορθόδοξου πολέμου, με ειδικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού να είναι έτοιμες για απόβαση στις δύο βραχονησίδες.

Την ύπαρξη τέτοιου περιστατικού διαψεύδουν τόσο το υπουργείο Εθνικής Αμυνας όσο και το Λιμενικό, το οποίο μάλιστα προχώρησε και στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης.
«Με αφορμή οπτικοακουστικό υλικό που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες αναφορικά με προσέγγιση τουρκικής ακταιωρού σήμερα το πρωί στα Ιμια, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής γνωρίζεται ότι δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο, ενώ στην περιοχή βρίσκεται συνεχώς περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.» αναφέρει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα