Γκρίζοι λύκοι στην τουρκική Βουλή!

Προκλητική κίνηση από τον Γιλντιρίμ, ενώ ο Ερντογάν στήνει «παράλληλο στρατό»

Ρεπορτάζ
Γιώργος Τραπεζιώτης

Βαθύτεροι -και όχι μόνο πολιτικοί- αποδεικνύεται πως είναι οι δεσμοί ανάμεσα στο κυβερνών ερντογανικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και το Κόμμα Εθνικής Δράσης (MHP) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Δεσμοί που ενισχύουν τον φανατισμό και τον οθωμανικό εθνικισμό στη γειτονική χώρα με έναν και μοναδικό στόχο: να χορτάσουν την ακόρεστη όρεξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που επιζητεί περισσότερες εξουσίες.

Χθες ήταν η σειρά του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ να προβεί σε μια προκλητική ενέργεια, σχηματίζοντας με τα χέρια του εντός της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης το σύμβολο των Γκρίζων Λύκων, ταυτιζόμενος ανοιχτά με τις ακραίες απόψεις των πιο φανατικών κύκλων της Τουρκίας.

Απάντηση

Η κίνηση του Τούρκου πρωθυπουργού ήρθε ως απάντηση στην αντίστοιχη χειρονομία που έκαναν νωρίτερα εθνικιστές μέλη του MHP, με τον Γιλντιρίμ να απαντά ανταποδίδοντάς τη και λέγοντάς τους: «Αδέρφια μου εθνικιστές, πάνω απ’ όλα το έθνος»!

Το πολιτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί μοιάζει πια κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του «σουλτάνου» Ερντογάν, ο οποίος αναμένει από το κρίσιμο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση -και την ψήφο των Γκρίζων Λύκων- να αναλάβει υπερεξουσίες. «Ιδέα που γεννήθηκε όμως πολύ πιο πριν από το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού στο μυαλό του Τούρκου προέδρου» λένε οι γνωρίζοντες τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Ταυτόχρονα, αίσθηση προκαλούσε χθες και το πρωτοσέλιδο θέμα της αντιπολιτευόμενης «Cumhuriyet», το οποίο ανέφερε πως το αποτυχημένο πραξικόπημα φαίνεται ότι έκανε τον «σουλτάνο» να επεξεργάζεται σχέδια για δημιουργία «παράλληλου στρατού»!
Την ώρα λοιπόν που το πογκρόμ κατά των αντιφρονούντων συνεχίζεται και εντός του στρατεύματος, ο πρόεδρος της χώρας σπεύδει να δημιουργήσει τάγματα στρατιωτών που δηλώνουν τυφλή πίστη και υποταγή στο πρόσωπό του. Την υλοποίηση του μυστικού σχεδίου έχει αναλάβει μάλιστα ένας συγγενής του Ερντογάν και δη ο μπατζανάκης του, ο Οσχάν Ουζουνέρ.

Ο τελευταίος έχει διαταγές, αν χρειαστεί, να βγάλει στους δρόμους αυτόν τον «παράλληλο στρατό» που αριθμεί χιλιάδες μέλη, τα οποία λαμβάνουν εντολές μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων WhatsApp.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα