Στις 6 Ιουνίου οι πανελλαδικές

Κατάθεση αιτήσεων έως τις 2 Μαρτίου αυστηρά!

Με τη διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζει και τυπικά ο φετινός «μαραθώνιος» για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η υποβολή της αίτησης είναι υποχρεωτική και χωρίς αυτή δεν είναι δυνατή η συμμετοχή στις εξετάσεις.

Η προθεσμία λήγει στις 2 Μαρτίου και είναι αποκλειστική, που σημαίνει ότι μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνεται δεκτή καμία αίτηση.
Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται τη δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή τους (Γενικό Λύκειο ή ΕΠΑ.Λ.) είτε μέσω διαδικτύου είτε από το λύκειό τους.

Στη συνέχεια θα τη συμπληρώνουν σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχονται στο λύκειό τους για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου έχουν αναρτηθεί τα κατά περίπτωση υποδείγματα της αίτησης – δήλωσης.

Το υπουργείο Παιδείας εφιστά, επίσης, την προσοχή στους υποψηφίους σχετικά με την επιλογή του 4ου και του 5ου μαθήματος Γενικής Παιδείας ή Προσανατολισμού, καθώς είναι καθοριστική για το ή τα πεδία που θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν στο μηχανογραφικό δελτίο τους.

Φέτος οι πανελλαδικές θα διεξαχθούν πολύ αργά σε σχέση με το παρελθόν. Οι εξετάσεις θα αρχίσουν στις 6 Ιουνίου με τους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ. και στις 7 Ιουνίου με τους υποψηφίους των ΓΕ.Λ. και για πρώτη φορά θα προηγηθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις, καθώς έχουν πλέον αποσυνδεθεί από τις απολυτήριες. Η διενέργεια των απολυτηρίων τον Μάιο επιτρέπει να δοθεί πριν από την κατάθεση των μηχανογραφικών μια δεύτερη ευκαιρία για την εξασφάλιση απολυτηρίου σε όσους/ες δεν μπορέσουν να προαχθούν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα