Η Μαρίν Λεπέν αρνήθηκε να φορέσει τη μαντίλα!

Ακύρωσε συνάντησή της με τον μουφτή του Λιβάνου στη Βηρυτό για να μην παραβεί τις αρχές της!

Μπορείτε να μεταφέρετε τα σέβη μου στον μουφτή, αλλά δεν πρόκειται να φορέσω μαντίλα»! Η Μαρίν Λεπέν προτίμησε να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον μεγάλο μουφτή του Λιβάνου Αμπντελατίφ Ντεριάν, η οποία θα πραγματοποιούνταν χθες -στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής της στη Βηρυτό-, παρά να παραβεί τις αρχές της.

Τις ίδιες που την οδηγούν να έχει εισηγηθεί στη Γαλλία την επέκταση της απαγόρευσης της μαντίλας (που ισχύει σήμερα στις δημόσιες υπηρεσίες και στα σχολεία) σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Απαίτηση

«Η ανώτερη σουνιτική Αρχή στον κόσμο δεν είχε τέτοια απαίτηση» επισήμανε στο πλαίσιο της άρνησής της, αναφερόμενη σε παλιότερη επίσκεψη που είχε κάνει, τον Μάιο του 2015, στο μεγάλο τζαμί του Καΐρου, στην Αίγυπτο, και στη συνάντησή της, τότε, με τον μεγάλο ιμάμη της Αιγύπτου Αλ Αζχάρ.

Το γραφείο Τύπου του σουνίτη κληρικού δήλωσε ότι η συνοδεία της Λεπέν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για την προαπαίτηση της μαντίλας και αντέδρασε «με έκπληξη» στην άρνηση.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στον Λίβανο, η Λεπέν είχε συναντηθεί προχθές με τον χριστιανό πρόεδρο της χώρας Μισέλ Αούν και τον πρωθυπουργό Σαάντ Χαρίρι, στον οποίο και τόνισε -σε συζήτηση που είχαν για το θέμα της Συρίας- ότι «ο Μπασάρ αλ Ασαντ θα ήταν προφανώς σήμερα μια πολύ πιο καθησυχαστική λύση για τη Γαλλία από το Ισλαμικό Κράτος, εφόσον αυτό έπαιρνε την εξουσία στη Συρία».

Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη της Λεπέν στον Λίβανο είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό, την οποία αναλαμβάνει στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 23 Απριλίου και τις 7 Μαΐου στη Γαλλία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα