Η Chipita τώρα στην Ινδία με νέα μονάδα

Η συνεργασία της εταιρίας με τον «βασιλιά των μπισκότων» θα εστιάσει στη διανομή προϊόντων και την παραγωγή κρουασάν

Τις δυνάμεις της με τον Ινδό «βασιλιά» των μπισκότων ενώνει η Chipita. Η ελληνική εταιρία, συμφερόντων του επιχειρηματία Σπύρου Θεοδωρόπουλου, προχώρησε στην υπογραφή μη δεσμευτικού μνημονίου συνεργασίας με τη μεγαλύτερη βιομηχανία τροφίμων της Ινδίας, την Britannia Industries.

Η συνεργασία με τον ινδικό όμιλο αφορά τη διανομή των προϊόντων της ελληνικής εταιρίας αλλά και τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής κρουασάν. Η νέα μονάδα, για την κατασκευή της οποίας θα επενδυθούν περισσότερα από 10.500.000 δολάρια, εκτιμάται ότι θα τεθεί σε λειτουργία σε έναν χρόνο από σήμερα, την άνοιξη του 2018.

Η επέκταση των δραστηριοτήτων της Chipita επιβεβαιώθηκε χθες από τον ινδικό όμιλο, ο οποίος κατέχει μερίδιο 38% στην τοπική αγορά, προμηθεύοντας με τα προϊόντα του περισσότερα από 4.000.000 καταστήματα. Απαντώντας στο τοπικό Χρηματιστήριο με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, οι υπεύθυνοι της Britannia υπογράμμισαν ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με την Chipita για την οριστικοποίηση της συμφωνίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα μονάδα θα δημιουργηθεί από την κοινή εταιρία των Chipita – Britannia, στην οποία η ελληνική εταιρία θα ελέγχει το 40% και ο ινδικός όμιλος το 60%.

Τα εργοστάσια

Να σημειωθεί πάντως ότι αυτή δεν είναι η πρώτη επένδυση της Chipita στην Ινδία. Η εταιρία έχει ήδη εργοστάσιο πραλίνας στην περιοχή του Μουμπάι από το 2014 και διαθέτει στην ινδική αγορά τα προϊόντα με το σήμα Fineti. Παράλληλα σχεδίαζε αρχικά και την κατασκευή μύλου στην περιοχή του Αχμενταμπάντ σε συνεργασία με την εταιρία Μύλοι Λούλη, συνεργασία όμως η οποία τελικά δεν ευοδώθηκε και οι δύο ελληνικές επιχειρήσεις αποφάσισαν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους σε ό,τι αφορά την ανάπτυξή τους στην Ινδία. Συνολικά η ελληνική εταιρία έχει 11 δικά της εργοστάσια σε Βουλγαρία, Ελλάδα, Ινδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία και Τουρκία, λειτουργώντας 38 γραμμές παραγωγής. Επίσης έχει παρουσία με έξι εργοστάσια και 28 γραμμές παραγωγής σε Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία, όπου δραστηριοποιείται μέσω στρατηγικών συνεργασιών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα