Μετανάστες «λιάζονται» στο μνημείο του Λεωνίδα

Πνίγεται στα σκουπίδια ο χώρος γύρω από το άγαλμα, εξαιτίας του hot spot που δημιούργησε σε 48 ώρες η Περιφέρεια

Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της χώρας, τόπο αναφοράς όχι μόνο για τους Ελληνες αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Ο λόγος για το μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί από τη μια σε σκουπιδότοπο και από την άλλη σε τόπο συνάντησης των απανταχού μεταναστών, με θεατή την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ο… πολυάσχολος περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης πριν από έναν χρόνο επέλεξε να δημιουργήσει κοντά στο μνημείο hot spots για τους μετανάστες, προκαλώντας ακόμη ένα πρόβλημα στην περιοχή. Ο καημός του ήταν τέτοιος που πέρυσι τέτοια εποχή μέσα σε μόλις 48 ώρες (!), όπως είχαν καταγγείλει media της περιοχής, και με όλα τα έξοδα πληρωμένα από την Περιφέρεια, αναπαλαίωσε ένα παρατημένο στολίδι των ιαματικών πηγών Θερμοπυλών όχι για να το κάνει πόλο τουριστικής έλξης, αλλά για να το μετατρέψει σε χώρο φιλοξενίας των μεταναστών!

Το εγκαταλειμμένο από το 2012 ξενοδοχείο, με δυναμικότητα φιλοξενίας έως και 400 ανθρώπων, ανακατασκευάστηκε μέσα σε 48 ώρες με εντολή του Κ. Μπακογιάννη και με δικές του δαπάνες (δεν ξέρουμε εάν αργότερα καλύφθηκαν τα κονδύλια από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα) προχώρησε στον καθαρισμό και στην ανακατασκευή των βασικών λειτουργιών του.

Πολυάνθρωπα συνεργεία δουλεύοντας νύχτα μέρα μέσα σε 48 ώρες, όπως τονιζόταν τότε, επισκεύασαν όλες τις εγκαταστάσεις, υδραυλικές, ηλεκτρικές, θέρμανσης, παροχές ζεστού και κρύου νερού στα λουτρά των δωματίων. Τοποθέτησαν τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, δηλαδή κρεβάτια και στρώματα, όπως επίσης επισκεύασαν τους χώρους εστίασης, δημιούργησαν ιατρείο και προχώρησαν σε εκτεταμένους καθαρισμούς στον περιβάλλοντα χώρο αλλάζοντας την εικόνα εγκατάλειψης του ξενοδοχείου.

Και αντί να λυθεί το πρόβλημα, το αποτέλεσμα είναι σήμερα στο άγαλμα του Λεωνίδα να απολαμβάνουν τον… ήλιο δεκάδες μετανάστες με τσαντόρ και τα συναφή, εικόνες που ουδεμία σχέση έχουν με την ιστορικότητα της περιοχής.
Παράλληλα το ιστορικό μνημείο για άλλη μια φορά πνίγουν και τα σκουπίδια, μετατρέποντάς το από μνημείο προσκύνησης και περηφάνιας σε τόπο ντροπής και αποφυγής. Τι λέει για όλα αυτά ο λαλίστατος και φιλόδοξος περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα