Τίτλος με Ζλάταν

Από τον
Γιώργο Αδαμόπουλο

Εκτός γηπέδου το ποδοσφαιρικό Σαββατοκύριακο της Αγγλίας ανήκε στις «αλεπούδες», λόγω των φημών των «διαδόχων» του Κλαούντιο Ρανιέρι στη Λέστερ μετά την απόλυση του Ιταλού. Στο χορτάρι του Γουέμπλεϊ, όμως, η Κυριακή και ο δεύτερος τίτλος της σεζόν στο Νησί ήταν «ιδιοκτησία» ενός… λιονταριού. Λέοντα χαρακτήρισε τον εαυτό του ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μετά τα δύο γκολ του -το δεύτερο, νικητήριο, στο 86′- στην προχθεσινή επικράτηση 3-2 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Σαουθάμπτον στον τελικό του Λιγκ Καπ! Ο Σουηδός, ο οποίος είχε ανοίξει το σκορ πριν οι «άγιοι» ισοφαρίσουν από 2-0 σε 2-2, χάρισε στους «κόκκινους διαβόλους» το πέμπτο τρόπαιο στον θεσμό (όσα οι Τσέλσι και Αστον Βίλα – πρώτη με οκτώ είναι η Λίβερπουλ) και συνολικά το 64ο της ιστορίας τους (δεύτερη, η Λίβερπουλ με 60). 

Λίγο πριν από τον δεύτερο τίτλο του στο Μάντσεστερ (μετά το Σούπερ Καπ), πάντως, ο Ζοσέ Μουρίνιο τοποθέτησε τα αρχικά «CR» στο μπλουζάκι του, ώστε να τιμήσει τον Ρανιέρι. Ο Πορτογάλος έγραψε μήνυμα στο Instagram αναφέροντας: «Συνέχισε να χαμογελάς, Κλαούντιο. Κανείς δεν μπορεί να διαγράψει το πρωτάθλημα που κατέκτησες πέρσι». Ταυτόχρονα τόνισε: «Θα έπρεπε να μετονομαστεί το γήπεδο της Λέστερ σε “Κλ. Ρανιέρι”»!

Στο μεταξύ, υπηρεσιακός τεχνικός των πρωταθλητών ανέλαβε ο Γκρεγκ Σέξπιρ, αλλά ο Πορτογάλος πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και κόουτς της Ναντ Σέρτζιο Κονσεϊσάο αρνήθηκε πρόταση της Λέστερ. Ο Ιταλός Ρομπέρτο Μαντσίνι διέψευσε φημολογούμενες επαφές, ενώ ως υποψήφιος φέρεται και ο Ολλανδός Γκους Χίντινκ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα