Οι «ύμνοι» του Σόιμπλε δεν σώζουν τον Γερούν

Βουτιά στα γκάλοπ για Ντάισελμπλουμ

Μπορεί στη χώρα μας να μην είναι ο πλέον αγαπητός άνθρωπος, ωστόσο στην Ευρώπη ακόμα και ο Σόιμπλε βρήκε μια καλή κουβέντα να πει για εκείνον.

Ο λόγος για τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ (φωτό), ο οποίος εισέπραξε θετικές κριτικές για το έργο του μετά το τέλος του πρόσφατου Eurogroup στις Βρυξέλλες. Το γεγονός, όμως, αυτό δεν είναι ικανό να του εξασφαλίσει την παραμονή του στη θέση του στο Eurogroup, καθώς στις επερχόμενες oλλανδικές εκλογές της 15ης Μαρτίου το Εργατικό Κόμμα, στο οποίο ανήκει ο Ντάισελμπλουμ, αναμένεται να συγκεντρώσει πολύ χαμηλά ποσοστά.

Στις εκλογές του 2012 συγκέντρωσε το 25% των ψήφων και κατέλαβε τις 38 από τις 150 έδρες στην Ανω Βουλή. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το Εργατικό Κόμμα αναμένεται να κερδίσει 13 έδρες, δηλαδή ποσοστό γύρω στο 8%. Αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ θα πάψει να είναι υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας. Το γεγονός αυτό πιθανότατα θα του στερήσει και τη θέση του ως επικεφαλής του Eurogroup.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα