Στους δρόμους οι γιατροί

Εχουν προκηρύξει πανελλαδική απεργία για αύριο ενάντια στο νέο Ασφαλιστικό

Ρεπορτάζ
Ρίτα Μελά

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 2 Μαρτίου τα δημόσια νοσοκομεία λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ενάντια στον νέο ασφαλιστικό νόμο.

Την υποστήριξή του στην κινητοποίηση εκφράζει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), ο οποίος καλεί τα μέλη του, τόσο του Δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για τις 13.00 έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Αιτήματα

Οι γιατροί αντιδρούν στον νέο ασφαλιστικό νόμο που έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2017 και ζητούν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση όλων των ασφαλιστικών νόμων με αποκλειστικά δημόσια υγεία, την ένταξη στα βαρέα και τα ανθυγιεινά, και τη λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των υγειονομικών.

Επίσης, αύριο, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι σε καθαριότητα, εστίαση και φύλαξη των νοσοκομείων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12.30 το μεσημέρι και θα κάνουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου. Οι 8.000 εργολαβικοί εργαζόμενοι στις υγειονομικές δομές ρωτούν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει «τι διαφορετικό έχουν οι πρώην καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών με τις καθαρίστριες των νοσοκομείων που εργάζονται πολλά χρόνια μέσω εργολάβων».

Εκατοντάδες οι προσφυγές στο ΣτΕ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα λυθεί το μείζον πρόβλημα των ασφαλιστικών εισφορών που «στραγγαλίζει» όλες τις κοινωνικές ομάδες της χώρας. Οι προσφυγές είναι εκατοντάδες κατά του νέου Ασφαλιστικού.
Συγκεκριμένα, στο Ανώτατο Δικαστήριο έχουν προσφύγει οι εξής: 63 δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας, όπως και οι πρόεδροί τους ατομικά, η Ενωση Εμμίσθων Δικηγόρων, οι Δικηγόροι χωρίς Σύνορα, η Ενωση Ποινικολόγων και Μαχομένων Δικηγόρων, ατομικά αλλά και ομαδικά εκατοντάδες δικηγόροι από όλη τη χώρα, οι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι Αθηνών – Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Πατρών, Ιωαννίνων, Κρήτης, Ναυπλίου και Κέρκυρας, ομαδικά και ατομικά εκατοντάδες συμβολαιογράφοι από όλη τη χώρα, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδας, ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδος, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και ξενοδόχοι, η Ενωση Συνταξιούχων Ταμείων Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών, πολιτικοί μηχανικοί και μηχανικοί, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών, τεχνικές εταιρίες, εργολήπτες δημοσίων έργων, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, οι ιατρικοί σύλλογοι Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πατρών, η Πανελλήνια Ενωση Ελευθέρων Επαγγελματιών Ιατρών και Οδοντιάτρων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), ο Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ειδικών Παιδαγωγών – Λογοθεραπευτών Πτυχιούχων Πανεπιστημίου, λογοθεραπευτές, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, η Πανελλήνια Ενωση Κτηνοτρόφων, καθώς και κτηνοτρόφοι και η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, όπως και βενζινοπώλες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα