Η Κολομβία μίλησε και είπε «Παπανδρέου»!

ΓΑΠ: Ενα (περίπου) ελληνικό προϊόν που δεν μοιάζει με τη φέτα, αλλά όλοι διεκδικούν. Δεν πωλείται – χαρίζεται!

Υπάρχει κάτι πιο αχρείαστο από κάποια εξωφρενικά προϊόντα που βλέπει κάποιος στο τηλεμάρκετινγκ; Ναι, υπάρχει. Είναι η Σοσιαλιστική Διεθνής. Χρησιμεύει μόνο στο να δαπανάται κρατικό χρήμα, οποιουδήποτε κράτους, στον γάμο του Καραγκιόζη και στου κ@λου τα εννιάμερα. Ενας αυτόματος αφαιρετής φελλών, ένας αποφλοιωτής αβγών, μια ηλεκτρονική καρπαζιέρα, ένα θερμόμετρο του καφέ, ένα βιοδυναμικό καλσόν με νανοσωματίδια που τραγουδούν την «Κολεγιάλα» κάπου μπορεί να χρειαστούν.

Μπορεί να μην κεφάρεις να έχεις τιρμπουσόν, αλλά να σου την αστράψει βραδιάτικα και να κάθεσαι να χαζεύεις ένα μαραφέτι να βγάζει μόνο του τον φελλό από το μπουκάλι του κρασιού. Μπορεί να νιώσεις την ανάγκη να ανάψεις την καρπαζιέρα και να τη βλέπεις να καρπαζώνει τον αέρα. Ομως, το να ασχοληθείς με τη Σοσιαλιστική Διεθνή δεν σου έρχεται να το κάνεις. Με τίποτα! Εκτός κι αν υπάρχει είδηση από εκεί που σχετίζεται με το ελληνόφωνο αστροπελέκι το οποίο έχουν για πρόεδρο. Παρηγορείσαι, γαρ. Λες ότι ευτυχώς υπάρχουν και πολύ χειρότερα. Εμείς τον λουστήκαμε λίγο λόγω ευήθειας και πολύ λόγω οικογενειοκρατίας.

Αν δεν είχε το επίθετο «Παπανδρέου» (που κι αυτό στο Γιουσουρούμ του Μοναστηρακίου μπορεί να πουληθεί το πολύ τρία ευρώ), δεν θα είχε διοριστεί ούτε βοηθός οδηγού ανελκυστήρος σε παλαιά πολυκατοικία. Ομως, οι ξένοι πώς τον δέχονται για πρόεδρο; Λες να είναι χειρότεροί του; Πιθανότατα ναι!
Ο Γιωργάκης εξελέγη πάλι πρόεδρος στο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που έλαβε χώρα στην Κολομβία (τι να τους κέρασαν, άραγε, και ψήφισαν ούτως;). Αφού τον συγχαρούμε, να σημειώσουμε ότι, αν και σοσιαλιστής, τυγχάνει ο πατέρας τού παγκόσμιου εθνικιστικού και αντιπαγκοσμιοποιητικού κινήματος. Επί των ημερών του, στο πηδάλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς νίκησε το Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα, εξελέγη ο Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, η Μαρίν Λεπέν πρωτεύει και τα συναφή κόμματα στην Ευρώπη καλπάζουν.

Δεν το χάνει το κολάι του φιάσκου ο Γιωργάκης. Είναι δεξιότητα ουχί επίκτητος, αλλά εκ γενετής. Είθε να μακροημερεύσει στη θέση του ο τιτανοτεράστιος Τζέφρυ!

Παναγιώτης Λιάκος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα